От 6 до 9 юни 2024 г. гражданите на ЕС

...
От 6 до 9 юни 2024 г. гражданите на ЕС
Коментари Харесай

ЕК срещу дезинформацията за евровота: Защитете се от манипулацията

От 6 до 9 юни 2024 година жителите на Европейски Съюз ще имат опция да изберат 720-те депутати в Европейския парламент, които ще ги съставляват през идващите пет години.

Екологичен потенциал е единствената институция на Европейски Съюз , която се избира директно от хората в Европа.

По този мотив Европейската комисията предприе поредност от дейности за повишение на осведомеността по отношение на рисковете от дезинформация, манипулиране на информация и външна интервенция по отношение на идните избори за Европейски парламент.

Комисията дружно с Групата на европейските регулатори за аудиовизуални медийни услуги (ERGA), от която Съветът за електронни медии е част, започва взаимна информационна акция за информиране на жителите по отношение на обвързваните опасности, поощряване на сериозното мислене и даване на на практика препоръки за идентифицирането и ограничението на дезинформацията.

„ Между 6 и 9 юни европейските жители ще гласоподават. За да отбраните избора си, помнете, бъдете сериозни към това, което четете в Интернет. Имайте поради, че видео- и аудио наличие може да бъде манипулирано. Проверявайте няколко източника и се доверявайте единствено на надеждните. Не споделяйте информация, в чиято меродавност не сте сигурни. Вашият избор има значение. Защитете се от операцията “, се показва във видеоклип, който ще бъде предаван във всички страни членки.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР