Шефът на Вагнер Евгений Пригожин се появи в първото си

...
Шефът на Вагнер Евгений Пригожин се появи в първото си
Коментари Харесай

Пригожин се появи в първото си видео обръщение след неуспешния му бунт в Русия

Шефът на Вагнер Евгений Пригожин се появи в първото си видео послание след несполучливия му протест в Русия, което допуска, че той е в Африка.

Видеото, оповестено в каналите на Telegram, свързани с наемническата група " Вагнер ", демонстрира Пригожин в бойно снаряжение, казвайки, че групата прави Африка " по-свободна ".

Смята се, че Вагнер има хиляди бойци на континента, където има доходоносни бизнес ползи.

Войниците на Пригожин са ситуирани в страни, в това число Мали и Централноафриканската република (ЦАР) - където правозащитни групи и Организация на обединените нации ги упрекват в осъществяване на военни закононарушения.

Миналия месец Обединеното кралство наложи наказания на двамата ръководители на интервенциите на Вагнер в ЦАР, като ги упрекна в изтезания и убийства на цивилни.

Бойците на Wagner също бяха упрекнати от Съединени американски щати, че са се обогатили с противозаконни покупко-продажби със злато на континента.

Във видеото Пригожин споделя, че Вагнер изследва минерали, както и се бори с ислямистки бойци и други нарушители.

" Работим. Температурата е +50 - всичко, както ни харесва. ЧВК " Вагнер " организира разследващи и издирвателни дейности, прави Русия още по-велика на всички континенти, а Африка - още по-свободна ", чува се да споделя Пригожин.

„ Справедливост и благополучие – за африканския народ, ние трансформираме живота в призрачен сън за ISIS (Ислямска държава), Ал-Кайда и други бандити. “

Той споделя, че Вагнер набира и групата ще " продължи да извършва поставените задания - дадохме обещания, че ще успеем ".

Пригожин беше сниман в Санкт Петербург по време на срещата на върха Африка-Русия предишния месец, ръкувайки се с дипломат Фреди Мапука, консултант на президента в ЦАР.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР