Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф защити решението

...
Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф защити решението
Коментари Харесай

Босът на Мередес: Има разлика между състезание и блъскащи колички

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф отбрани решението на стюардите да санкционират Себастиан Фетел от Ферари по време на надпреварата за Голямата премия на Канада. Според австриеца глобата е била заслужена, тъй като с връщането си на трасето немският водач е заплашил своя съперник Люис Хамилтън.

Заради решението на стюардите, които решиха, че в 48-ата обиколка Фетел се е върнал на трасето в прорез с разпоредбите с сигурност и е изтласкал преследващия го Хамилтън отвън пистата, към крайния резултат на германеца бяха прибавени 5 секунди и това качи звездата на Мерцедес на първото място. Асът на Ферари не беше по никакъв начин удовлетворен от случилото се и сподели ясно раздразнението си, като не паркира своя автомобил в затворения парк и пропусна първото блиц изявление. Преди качването си на стълбичката, той замени табелките с числа 1 и 2, посредством които се отбелязват местата на колите.

Волф има вяра, че би трябвало да се направи ясно разграничаване сред борбата при равни условия на пътя и рисковите маневри. „ Считам водачите за гладиатори във високотехнологични мажини и желаеме от тях да водят дуелите си на пистата”, разяснява австриецът. „ Но не е банално обаче за в бъдеще да търсим линията сред здравото съревнование и блъскащите колички.”

„ Международната федерация по автомобилизъм е носителят на сигурността, те вземат решение какъв брой твърдо може да се пилотира. Да създаваш разпоредбите е мъчно упражнение, а решенията ти не всеки път ще угодят на всички.”

„ В Канада интерпретацията беше според разпоредбите. Ясно е, че в случай че симпатизираш на Мерцедес, ще приемеш решението за правилно. Ако си почитател на Ферари, то най-вероятно ще разсъждаваш по противопоставен метод. Малко като съдиите във футбола – решенията постоянно поляризират. В последна сметка мисля, че това е ужасно за спорта и страстите, които вървят с него.”

„ Наистина бих желал да вляза в полемики със притежателите, ФИА и тимовете, с цел да позволим по-здравата конкуренция до лимита, който ФИА може да одобри от позиция на сигурността. Аз съм изцяло „ за” здравите надпревари и това би трябвало да залегне в разпоредбите. Тогава бихме имали разнообразни решения от стюардите.”

„ Не скърбя Ферари. Ситуацията можеше да е напълно противоположната. Разбирам обаче тяхното неспокойствие, когато резултатът не е в твоя посока”, добави Волф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР