Шефът на Dacia Денис Льо Вот разкри защо не го

...
Шефът на Dacia Денис Льо Вот разкри защо не го
Коментари Харесай

Шефът на Dacia не се интересува от крайно ниските оценки за безопасност на румънските коли

Шефът на Dacia Денис Льо Вот разкри за какво не го интересуват провалените краш проби на новите модели. Сегашните Sandero и Logan получиха единствено две звезди в европейските проби за пасивна сигурност, новото комби Jogger и електрическият автомобил Spring пък имат една звезда. Топ мениджърът обаче счита, че няма място за безпокойствие, защото ниските крайни резултати се изясняват с неналичието на съвременни системи за дейна сигурност при колите на Dacia.

Денис Льо Вот акцентира, че румънската марка гледа съществено на пасивната сигурност и се грижи за хората. Бюджетната марка обаче подхожда по друг метод към системите за дейна сигурност: Dacia има вяра, че могат да бъдат направени икономии от създаването и внедряването на спомагателна електроника.

„ Всичко е въпрос на избор “, споделя Денис Льо Вот. „ Много хора изключват асистента за надзор на лентата и откакто водачите всеобщо деактивират тази система, за какво да я продаваме? “ Според шефа на Dacia технологиите за дейна сигурност би трябвало да са варианти, а Euro NCAP изисква тези системи да бъдат включени в базовото съоръжение.

Льо Вот дава образец с теста на Sandero Stepway и Logan, с цел да поддържа думите си: и двата модела получиха единствено две звезди, само че отбраната против конфликт е такава, че хечбекът и седанът биха получили четири от оптималните пет звезди, в случай че специалистите слагат окончателната оценка без да взимат поради съществуването на дейни системи.

Липсата на разноски за създаване и фина конфигурация на електронни системи за дейна сигурност разрешава на Dacia да предлага новите си артикули на по-ниски цени. Друга антитенденция, подкрепяна от Dacia, е наблягането на мотори с вътрешно горене до възбраната на бензиновите мотори в Европа. Дъщерната компания на Renault обаче не може без хибриди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР