Шарл Леклер записа най-доброто време в последната свободна тренировка преди

...
Шарл Леклер записа най-доброто време в последната свободна тренировка преди
Коментари Харесай

Леклер най-бърз в последната тренировка на изсъхващата „Марина Бей“

Шарл Леклер записа най-хубавото време в последната свободна подготовка преди квалификацията за Гран При на Сингапур, която се организира при изискванията на изсъхваща писта.

Заради поройните дъждове от началото на деня в Сингапур началото на сесията бе занимателен с половин час, а нейната дълготрайност бе понижена на половина. При светването на зелените светофари Пиер Гасли първи излезе на пистата с гумите за мокра писта, само че доста бързи водачите се насочиха към смесите интермедия.

С тях те непрекъснато подобряваха своите резултати, а най-бърз на финала на подготовка с време от 1:57.782 бе Леклер. На 0.526 секунди зад него приключи Макс Верстапен, а тройката с пасив от 1.066 затвори вторият водач на Ферари Карлос Сайнц, който бе най-бърз през вчерашния ден. Фернандо Алонсо и Серхио Перес се подредиха четвърти и пети, като единствено първите петима водачи съумяха да слязат под 2:00 за обиколка.

Въпреки тежките условия на пистата през днешния ден нито един от водачите на позволи по-сериозна неточност и всички се опазиха от тежки удари в стените. Така всички ще могат да вземат участие в квалификацията, която започва в 16:00 часа българско време, с цялостни сили. Самата сесия за място се чака да се организира на изцяло изсъхнал асфалт, на какъвто бяха и двете тренировки през вчерашния ден.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР