Шансовете на Новак Джокович да участва на тазгодишния US Open

...
Шансовете на Новак Джокович да участва на тазгодишния US Open
Коментари Харесай

Добра новина за Джокович: САЩ прекратява извънредните здравни мерки


Шансовете на Новак Джокович да взе участие на тазгодишния US Open са на път да се усилят доста. Президентът на Съединени американски щати – Джо Байдън, възнамерява да постави завършек на изключителните здравни ограничения в страната на 11 май. Това стана ясно от изказване, публикувано от пресслужбата на Белия дом.

Миналата година Джокович не бе позволен до шампионатите в Северна Америка поради настоящите Covid-19 ограничения в Съединени американски щати и Канада, съгласно които на териториите на тези страни не се допускаха неимунизирани чужденци. Преди няколко седмици американското държавно управление разгласи, че условието за имунизационни документи ще важи най-малко до 10 април. Това значи, че Джокович най-вероятно и тази година ще пропусне Мастърс шампионатите в Индиън Уелс и Маями.

Извънредните здравни ограничения в Съединени американски щати бяха наложени при започване на 2020 година от тогавашния президент Доналд Тръмп поради доста бързото разпространяване на Covid-19 в страната. През последните години Джо Байдън на няколко пъти удължи интервала им, само че по всичко наподобява, че на 11 май ще бъде комплициран техният край.

Вследствие на това се чака условията за влизащите в страната чужденци също да бъдат доста облекчени. След последната им актуализация през август предходната година пътуващите към този момент не бяха длъжни да показват негативен PCR тест, само че имунизационният документ продължи да бъде наложителен.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР