Шампионките от Марица приемат първенеца на Полшa Шампионките от Марица

...
Шампионките от Марица приемат първенеца на Полшa Шампионките от Марица
Коментари Харесай

Зрелището Шампионска лига в Пловдив!

Шампионките от Марица одобряват първенеца на Полшa
Шампионките от Марица (Пловдив) ще изиграят последното си домакинство в груповата фаза на Шампионската лига за този сезон. Маричанки одобряват първенеца на Полша Група Азоти Хемик (Полице) през днешния ден в зала Колодрума от 18:30 б.в.

Жълто-сините са в група Е на Шампионската лига с Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), полския Група Азоти Хемик (Полице) и румънския КСМ Търговище (Търговище).

В полския първенец играят две волейболистки в топ 100 на света – сръбкинята Йована Бракочевич и бразилката Жосефа Фабиола Соуса. Освен тях в отбора има и още две чужденки – бразилката Майра Чиприано и словачката Ленка Овечкова.

Марица за повторно ще играе в Шампионска лига против полякините. Двата тима се срещнаха и в първото присъединяване на маричанки в най-силния европейски клубен шампионат през сезон 2017-2018. Тогава маричанки изгубиха първия мач с 0:3 гейма в Полша, а в Пловдив бяха доста покрай първата си победа в Шампионска лига с 2:3 гейма.

Подробности за билетите, които към този момент са в продажба може да видиш – тук .

В последния си мач в Шампионска лига маричанки изгубиха с 0:3 гостуването си на турския гранд Еджзаджъбашъ в Истанбул. Хемик победи вкъщи с 3:2 като хазаин КСМ Търговище.

В класирането след първите четири мача Еджзаджъбашъ е водач с 12 точки, Хемик е втори със 7, КСМ Търговище е на третото място с 5, а Марица е без извоювана точка.

В последния си мач от шампионата маричанки победиха Марица 2022 (Пловдив) с 3:0 вкъщи, а Хемик се оправи като посетител с Вроцвал (Вроцлав) с 3:0 гейма.

В класирането в българското шампионата Марица е водач без проваляне и изгубен гейм и с общо 21 точки. В полския хайлайф Хемик е трети с 23 точки.

Какво съобщи старши треньорът на Марица Борислав Крачанов преди мача – виж тук .

Жълто-сините вземат участие в Шампионска лига, откакто завоюваха за осми следващ път шампионската купа в България, а Хемик стана шампионки на Полша за 10-ти път.

Марица играе за трети път в групите на Шампионската лига против полски отбор.

Двубоят ще бъде под номер 57 за Марица в европейските клубни шампионати.

Срещата ще бъде излъчена онлайн по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР