Шампионите пречупиха храбър Черно мореЛудогорец продължи най-дългата серия в света

...
Шампионите пречупиха храбър Черно мореЛудогорец продължи най-дългата серия в света
Коментари Харесай

Лудогорец стана шампион за 12-ти пореден път


Шампионите пречупиха смел Черно море

Лудогорец продължи най-дългата серия в света по поредни трофеи, която към момента е в ход.

Разградчани завоюваха с минималното 1:0 гостуването си на Черно море от последния кръг на efbet Лига и за 12-и следващ път са първенци на България.

Този път, за разлика от много предходни години, те си осигуриха златните медали по извънредно трагичен метод, в последния вероятен миг като финишираха единствено с точка задатък пред ЦСКА.

Матиас Тисера откри резултата на „ Тича “ малко след началото на второто полувреме, след центриране на Кирил Десподов, с цел да обезпечи успеха и актив от 85 пункта след 35 изиграни мача, довел до невиждана 12-а поредна купа на „ орлите “.

Така те към този момент са в 4-ата най-дълга серия от извоювани шампионати в цялата международна история на футбола, като са единствено на един трофей от топ 3, където тимовете са с по 13 оценки.

Сега обаче възпитаниците на Ивайло Петев могат да честват, тъй като заслужиха да играят в квалификациите на Шампионската лига през новия сезон.

Първата опция за попадение се откри пред тях още в 7-ата минута, само че капитанът им Кирил Десподов не улучи добре топкатa, откакто я пое на гърди и опита красиво осъществяване.

В 9-ата минута още веднъж той получи на добра позиция и този път стреля добре, но бранител на домакините блокира удара му в корнер.

Вихреното начало на Лудогорец продължи, само че отбраната на Черно море бе добре подредена и доникъде на първото полувреме позволи единствено още 2 рискови центрирания, които обаче се оказаха без получател.

В 22-ата минута гостите първо желаеха дузпа, каквато
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР