Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) са поредният отбор, засегнат от

...
Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) са поредният отбор, засегнат от
Коментари Харесай

Жани Желязков: Много ще ме е яд, ако отпаднем от евротурнирите по този начин

Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) са следващият тим, обиден от ковид. Десет от играчите са положителни за COVID-19, което докара до отсрочване на срещи от Суперлигата. Голяма е и вероятността отборът да отпадне от втория по мощ евротурнир - за Купата на ЦЕВ. Сред състезателите с позитивна проба е и диагоналът Жани Желязков .

Ето какво сподели той пред BGvolleyball.com:

" Нямам никаква концепция по какъв начин съм се заразил, съблюдавам всички рекомендации и висока персонална хигиена. Вече съм по-добре, от 3-4 дни съм съвсем без никакви признаци. Първите 2-3 дни бях с 38 температура, само че с медикаменти бързо я свалях. Сравнително леко го карам към този момент. "

" Стана много неприятно, че толкоз доста състезатели от тима се разболяхме съвсем по едно и също време и допускам най-малко 2-3 седмици няма да играем мачове, до момента в който се оправим и ни мине карантината на всеки от нас, само че да се надяваме, че след това всички ще сме на линия до края на сезона. "

" На никой не мисля, че е прелестно да се отсрочват мачове, само че поради обстановката, мисля че няма да е допустимо да се организира шампионата без отсрочени мачове рано или късно на съвсем всички тимове... "

" Изключително доста ще ме е гняв, в случай че отпаднем от Цев по този метод, тъй като считам, че имаме в действителност добър тим с шансове да реализираме добър резултат и там, а наподобява, че няма да получим късмет да го създадем. "

" Ситуацията с вируса е такава, че прави провеждането на шампионата много комплицирано, тъй като не сме роботи и примерно в този момент след 2 седмици изолираност, няма да можем още на 1вия ден, в който дадем негативни проби да се върнем да играем мачове, ще ни би трябвало отново някакъв интервал за подготовка, няма да е по никакъв начин елементарно. Не мисля, че хората си дават сметка какво ни коства, с цел да сме на равнище, даже единствено чисто физически. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР