Шампионът в тежка категория на UFC, Стипе Миочич влезе в

...
Шампионът в тежка категория на UFC, Стипе Миочич влезе в
Коментари Харесай

Стипе Миочич надви Даниел Кормие в брутална битка и защите титлата си

Шампионът в тежка категория на UFC, Стипе Миочич влезе в клетката с някогашният първенец Даниел Кормие. Двамата оглавиха събитието UFC 252, което се организира във Вегас. Срещата беше трета сред двамата и постави завършек на тяхната омраза. Двамата бойци си спретнаха здрав дуел, който видя всичките 5 рунда за разлика от първите две борби, в които двамата си размениха по една победа с нокаут.

Кормие се хвалеше, че ще употребява своята битка и ще постанова борба на земята, само че това не се случи. Двамата си разменяха брутални попадения и в края на първия рунд Кормие съумя да разклати Миочич, само че първенеца остана на крайници. В този рунд Кормие бръкна в окото на Миочич, който беше прегледан от доктор и продължи да се бие.

Във втория рунд Стипе пое самодейността и в края на рунда беше покрай успеха с нокаут. Стипе вкара доста тежки попадения на Кормие, който се свлече на земята, само че сирената го избави. Здравите замени на удари продължиха и в останалите три рунда. Стипе успяваше да спре набезите на Кормие за срутване. В края на третия рунд Стипе бръкна в окото на Кормие, който се оплака да рефера и на почивката показа, че не вижда нищо. Въпреки това някогашния двоен първенец продължи да се бие до самия край.

results: def. Daniel Cormier via unanimous decision (49-46, 49-46, 48-47) – to defend heavyweight title

Full play-by-play:
— MMA Junkie (@MMAjunkie)
Срещата им стигна до съдийско решение, което беше единомислещо в интерес на първенеца - (49-46, 49-46, 48-47). Така враждата сред тях завършва в интерес на Миочич, който навлезе в серия от 2 следващи победи и в този момент ще му се наложи да направи ревашн и против Франсис Нгану. Кормие от своя страна не беше удовлетворен от решението и навлезе в серия от 2 следващи загуби. Това евентуално е последната му борба в ММА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР