Шампионът в сериите Индикар за 2021 година Алекс Пало се

...
Шампионът в сериите Индикар за 2021 година Алекс Пало се
Коментари Харесай

Алекс Пало: Колите във Формула 1 надхвърлиха очакванията ми

Шампионът в сериите Индикар за 2021 година Алекс Пало се включи в първата свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Съединени американски щати. Испанецът размени Дениъл Рикардо в състава на Макларън, откакто през последните седмици организира няколко теста с миналогодишната кола на английския отбор.

След вчерашните си 60 минути зад кормилото на MCL36 Пало съобщи, че модерните болид от Формула 1 са надскочили неговите упования към тях. Испанецът приключи тренировката на 17-то място, с пасив от 2.055 секунди по отношение на титулярния водач на Макларън Ландо Норис.

„ Бърза е, необикновено е - сподели разчувстваният Пало след края на първите 60 минути за подготовка в Остин. - Очевидно аз имах шанса преди този момент да тествам колата от 2021 година, което ме приготви за присъединяване ми през днешния ден. Но тук има трафик, не искаш да попречиш на никого, а и колата не е твоя. Така че аз се пробвах да опазя колата, с цел да не сътворявам проблеми за хората, които ще се състезават този уикенд.

„ Тази писта е необикновено за Формула 1, изключително бързите завои в първия бранш. Беше красиво за каране. Колата надскочи упованията ми, а и аз позволих няколко неточности, което мисля, че е добре. По-добре да надскочиш лимита и по-късно да върнеш газта, когато имаш единствено един час. Освен това имах и единствено един комплект гуми, което означаваше, че имах единствено две обиколки, нямаше за къде да се бавя.

„ Ако имах още един комплект за края на сесията може би щях да подобря резултата си, само че нашата стратегия през днешния ден не искаше от мен да съм бърз. Аз трябваше да групирам данни за тима, което и направих. След това се фокусирахме върху мен “, изясни Пало.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР