Шампионът на Италия Ювентус е предприел действия, за да принуди

...
Шампионът на Италия Ювентус е предприел действия, за да принуди
Коментари Харесай

За едното красно име: "Ювентус" нареди на румънски футболен отбор да се прекръсти

Шампионът на Италия " Ювентус " е подхванал дейности, с цел да принуди " Ювентус " (Букурещ) да промени името и емблемата си. В противоположен случай клубът от Серия А е предизвестил, че ще заведе дело против румънския клуб, оповестява изданието football-italia.net.

" Ювентус " (Букурещ) ще бъде преименуван на " Колентина ". Освен идентичното име, емблемата на румънския тим е сходна на тази, която носеше италианският клуб от 2004 до началото на 2017 година

Черните отвесни линии са сменени със сини, а линията по средата е алена, вместо жълта. Отборът от Букурещ е добавил конник и името на града.

" Не мисля, че някой е имал недоволства преди, тъй като " Ювентус " (Букурещ) e дребен квартален клуб с не доста почитатели. Никой не гледа на това с огромно терзание, тъй като тимът не е измежду най-подкрепяните ", съобщи румънският публицист у футболен специалист Емануел Рошу.
Sad day for the millions of Juventus Bucharest fans out there. The club was asked by Juventus Torino to change their name and crest. They will be called FC Colentina starting next season and will have a new crest as well. pic.twitter.com/JsFPX00A7P
— Emanuel Roşu (@Emishor) December 4, 2017
Той изяснява, че в Румъния всички гледат с усмивка на скромния клуб, който няма доста фенове.

" Ювентус " (Букурещ) е учреден през 1924 година, само че тимът стопира да съществува малко преди Втората международна война. През 1992 година в Румъния още веднъж се появява клуб с това име. Този сезон съставът се изкачи в елита, само че е финален с девет точки след 20 мача.

" До скоро това не притесняваше " Ювентус " (Торино). Вероятно те са видели, че той (румънският клуб) играе в първото равнище. Така че може да е имало спор за идентичността. Никога не знаеш - ами в случай че завоюват лигата? ", добави Рошу.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР