Шампионът на Италия Имоко Волей Конелиано направи успешен старт на

...
Шампионът на Италия Имоко Волей Конелиано направи успешен старт на
Коментари Харесай

Конелиано и Вакъфбанк се класираха за ½-финалите на Световното клубно първенство за жени

Шампионът на Италия Имоко Волей Конелиано направи сполучлив старт на присъединяване си на Световното клубно състезание по волейбол за дами, което се организира в турския курорт Анталия.

В мач от група " А " Конелиано надигра с 3:0 (25:22, 25:21, 25:21) бразилския Прая Клубе. И трите гейма се развиха по съвсем еднакъв метод, като италианският отбор водеше удобно в резултата през съвсем цялото време и не бе под никаква опасност да загуби даже гейм.

Шведката Изабел Хаак бе над всички в мача с 24 точки за победителките, а с 9 завърши Робин де Кройф. За Прая Тайнара Лемеш осъществя 14 точки.

За бразилките това бе втора загуба след тази с 0:3 от Екзачъбашъ в сряда и те напущат шампионата. Първото място в група " А " ще бъде несъмнено в петък с дуела сред турския представител и Конелиано.

В група " В " другият турски отбор Вакъфбанк си подсигурява първата позиция. Защитаващият купата си на международен клубен първенец отбор завоюва с 3:0 (25:22, 26:24, 25:21) против бразилския Минаш и към този момент има две победи от два мача.

Във всеки един от трите гейма Минаш имаше преднина в резултата в даден миг, само че големият опит на турския гранд спомогна на домакините да извърнат резултат. Особено впечатляващо бе представянето на Вакъфбанк във втория гейм, в който бе наваксано закъснение от 13:17, както в третия от 10:15.

Паола Егону приключи с 22 точки за победителките, а бразилката Габриела Гимараеш остана с 11. За Минаш се отличи Присила Залевски с 14 точки.

Въпреки провалянето Минаш има действителни шансове за класиране на полуфиналите. Това ще стане с победа над казахстанския Куаниш в петък в последния кръг на груповата фаза. За Куаниш играе българката Лора Китипова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР