Шампионът на Испания и Европа – Реал Мадрид, иска да

...
Шампионът на Испания и Европа – Реал Мадрид, иска да
Коментари Харесай

Реал Мадрид ще се опита да изкуши Клоп с Белингам

Шампионът на Испания и Европа – Реал Мадрид, желае да направи мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп своя идващ  треньор, а „ Лос Бланкос “ се надяват, че привличането на Джуд Белингам ще убеди германеца да смени „ Анфийлд “ със „ Сантиаго Бернабеу “.

55-годишният Клоп удължи контракта си с „ алените “ през април предходната година, като се съгласи да остане отпред до 2026-а година, само че Ливърпул прави отблъскващ сезон досега. Мърсисайдци са десети във Висшата лига, а натискът върху германеца продължава да пораства.

Според El Nacional, вероятно овакантяване на Клоп ще докара до това Реал Мадрид да се насочи точно към някогашния треньор на Борусия Дортмунд. Настоящият ментор на мадридчани - Карло Анчелоти, има контракт в испанската столица до края на сезон 2023/2024. Но защото „ белите “ изостават от Барселона с осем точки в борбата за купата в Ла Лига, акция без огромни оценки, като се изключи Световното клубно състезание, евентуално ще наложи Анчелоти да напусне.

Президентът Флорентино Перес постоянно е бил обожател на Клоп, който направи чудеса в Майнц, Дортмунд и Ливърпул. Съобщава се, че Реал ще се опита да притегли Белингам и Килиан Мбапе в опит да убедят Клоп да дойде на „ Бернабеу “.

19-годишният Белингам, който е оцяван на повече от 100 милиона паунда, е мощно свързван с трансфер в някой от европейските грандове. Смята се, че Реал Мадрид, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси се интересуват от британския национал. Очаква се той да напусне Дортмунд това лято след три години в клуба, за който има 20 гола и 24 асистенции в 117 мача. Клоп е огромен обожател на полузащитника, който усили цената си след мощното си Световно състезание.

24-годишният Мбапе е различен състезател, от който Клоп се интересува. Бъдещето на звездата на Пари Сен Жермен в клуба е сложено под въпрос, въпреки че подписа нов контракт едвам предишното лято до 2025-а година. Той обаче може да напусне в края на сезона, в случай че Реал събере нужните средства за негов трансфер.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР