Сградите в България, които са получили сертификат клас А и

...
Сградите в България, които са получили сертификат клас А и
Коментари Харесай

Санираните сгради ще са освободени от налози 10 години

Сградите в България, които са получили документ клас " А " и здания, които са достигнали нормата за " здания с близо до нулево ползване на сила " - няма да заплащат заможен налог за интервал от най-много 10 години - според от периода на документа. Това плануват промени в закона за локалните налози и такси, оповестени за публично разискване.

Преференции, свързани с налозите за санирани здания има от над 10 години. Според в този момент настоящите разпореждания освободени от налог са постройките с акт 16 от преди и след 2005 година за период надлежно до 6 и 10 години. С новите текстове, импортирани от Асен Василев се удължава срокът, в който не се заплаща заможен налог за всички здания с клас " А ", до най-много 10 години.

Освен това с измененията се предлага и анулация на критерия година на въвеждане в употреба на съществуващите здания. Така финансовия министър Василев желае да се освободят от налози всички санирани здания, които имат енергиен клас " А " за периода на деяние на документа за най-много 10 години. Основната цел на препоръчаните промени е точно стимулиране на санирането и обновяването на сградния фонд в страната.

Очакванията са да се освободят от налог единствено здания, които са получили клас на енергопотребление " А " или са достигнали нормата за здания с близо до нулево ползване на сила. Отчитайки последните промени в нормативната уредба за енергийна успеваемост и повишените условия към енергийните характерности на постройките, ще се добави още един тласък за постигането им, написа Асен Василев в претекстовете си.

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР