Сградите са проблем за енергийната ефективност в Испания. Страната е

...
Сградите са проблем за енергийната ефективност в Испания. Страната е
Коментари Харесай

Испания започва кампания за енергийна ефективност на сградите

Сградите са проблем за енергийната успеваемост в Испания. Страната е на едно от последните места в Европейски Съюз по рехабилитация и възстановяване на към този момент издигнатите здания. Необходима е бърза смяна, с цел да се реализиран задачите на Зелената договорка.

 
Трябва да възобновим постройките, да ги подобрим, тъй като в една ера – от 50-те до 90-те години, когато не е имало доста напреднали технологии и качество.
Бруно Зауер, общоприет шеф на GBCe

Едно от решенията е възстановяване на успеваемостта на испанските домове. Това е първата жилищна постройка в страната, сдобила се с енергиен документ. Има и фотоволтаични панели, и още...

„ По отношение на изолацията има безусловно понижаване на топлинните мостове и високоефективните прозорци, както и херметичност в жилищните пространства “, сподели Даниел Дидрих, асоцииран проектант от DMDV.

 
Испанското държавно управление предлага до 2026 г да се реновират повече от половин милион жилища от общо 25 милиона в страната. Но е належащо също по този начин да се усъвършенства успеваемостта на нежилищните здания.
Карлос Марласка, Euronews

В продължение на 20 години компанията Aire Limpio предлага решения за енергийна успеваемост. Използват се филтри, които свиват потреблението и програмен продукт, който мери и управлява потреблението на сила.

 
В взаимозависимост от съмненията в качеството на въздуха и съмненията в заетостта, можете да употребявате вярната вентилация когато и да е, тъй че икономиите са обилни.
Томас Игуеро, ръководещ шеф на Aire Limpio

Испания е планувала 6.8 милиарда евро от фондовете на Европейски Съюз за възобновяване на здания. Но други фактори се намесват в постигането на тази цел.

„ В момента имаме регулации и стандарти, имаме финансиране от Европа, тъй че тези две ограничения са налични. Сега би трябвало да създадем търсене за доста малко време и да насърчим хората, които желаят да обновят домовете си, и да комбинираме трите ограничения “, сподели още Бруно Зауер, общоприет шеф на GBCe.

Брюксел сложи условия за помощта – като понижаване на зависимостта от невъзобновяеми енергийни източници и дейно ръководство на отпадъците.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР