Сградата ще бъде обновена с въвеждане на модерни мерки за

...
Сградата ще бъде обновена с въвеждане на модерни мерки за
Коментари Харесай

С пари от Плана за възстановяване вдъхват нов живот на Профсъюзния дом в Бургас

Сградата ще бъде актуализирана с въвеждане на съвременни ограничения за енергийна успеваемост, търсят реализатор

С Близо 1.6 млн.лв. без Данък добавена стойност ще бъде осъществен повсеместен ремонт на постройката на някогашния Профсъюзен дом в Бургас. Това излиза наяве от оповестена преди дни социална поръчка, с която се търси реализатор на огромния план. Касае се за внедряване на ограничения за енергийна успеваемост или другояче казано санирани на солидната постройка на ул. „ Шейново “ 24.

Ремонтът ще бъде осъществен посредством безплатна финансова помощ по Националния проект за възобновяване и резистентност и няма да коства и стотинка на данъкоплатеца.

Към момента постройката с ръководи в режим на съсобственост от разнообразни органи, предоставящи услуги на територията на Бургас. В това число влизат както Общината и разнообразни нейни дирекции, по този начин и ОДМВР-Бургас, Национална агенция за приходите, Дирекция „ Природен парк Странджа “, Областна администрация, и частни лица.



Тя е издигната през 1965 година От близо 60 години в нея не са изпълнявани никакви ограничения за повиаване на енергийната успеваемост. Единствено са осъществявани козметични поправки като промяна на дървените дограми с PVC и алуминиеви профили, само че единствено на обособени места. Орогиналните прозорци към момента могат да бъдат видени по фасадата. В публичната поръчка е упоменато и за обемният партер, където преди време се обитаваше паметната бургаска дискотека „ Космополитан “ и евентуално то също ще бъде реновирано.



Сумата, която ще бъде отпусната по Плана за възобновяване и резистентност, ще е задоволителна да бъдат обхванати редица основни действия, които да вдъхнат нов живот на 60-годишната постройка. С тях ще бъдат реализирани крайните цели – да се усъвършенства класът на енергопотребление, който да спести над 586 000 kWh/година разход на електрическа енергия. Ще бъде усъвършенстван комфорта на работещите и посещаващите публичната постройка. Ще се усъвършенстват бюджетните разноски и ще се понижат въглеродните излъчвания. Най-важното – ще се удължи виталният цикъл на някогашния Профсъюзен дом.

Максималният период за осъществяване на публичната поръчка след сключване на контракта е 480 календарни дни или малко под година и половина, а претендентите за реализатор имат време разполагаем до 7 май да вземат участие в процедурата с оферта. На идващия ден – 8 май, ще бъдат отворени предложенията и ще бъде определен победител. Това значи, че ремонтът на постройката може да стартира до края на лятото и да завърши не по-късно от началото на 2026 година

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР