Сгъваемите смартфони и таблети придобиха значителна популярност през последните години

...
Сгъваемите смартфони и таблети придобиха значителна популярност през последните години
Коментари Харесай

Samsung може да пусне сгъваем таблет тази година

Сгъваемите смарт телефони и таблети получиха забележителна известност през последните години поради новаторския си дизайн. Тези устройства оферират неповторимо прекарване, като комбинират функционалностите на обичаен телефон или таблет с спомагателното улеснение да бъдат сгъваеми и компактни. Възможността за прегъване и разгръщане разрешава гледане на по-голям екран, когато потребителят желае, като устройството в същото време може да се побере в джоб или дребна чанта (когато е сгънато).

Освен това, сгъваемите устройства постоянно разполагат с OLED екрани и 5G връзка – още една причина тези устройства да бъдат привлекателни за потребителите. Изглежда, че южнокорейският софтуерен колос Samsung може скоро да показа първия си сгъваем таблет.

Според неотдавнашен пост в Twitter от типстъра Revengues, новият сгъваем таблет, наименуван Galaxy Z Tab, може да бъде пуснат на пазара по-късно тази година. Туитът също по този начин допуска, че Galaxy Z Tab ще бъде показан дружно със серията таблети Galaxy Tab S9 от висок клас. Но при положение, че устройството не е готово за стартиране тази година, то ще бъде показано дружно със смарт телефоните Galaxy Z Fold 6 и Galaxy Z Flip 6 през 2024 година

Въпреки че сега техническите характерности на таблета са единствено клюки, евентуално устройството ще разполага с доста по-голям екран от 7,6-инчовия екран на Galaxy Z Fold 4. Можем да чакаме чипсет Snapdragon 8 Gen 2, AMOLED екран със 120Hz периодичност на освежаване и батерия с огромен потенциал с поддръжка на бързо зареждане.

Galaxy Z Tab може да разполага и с тройно сгъваем екран, който да се употребява като похлупак. Възможно е да има и спомагателна магнитна станция за зареждане на стилуса S Pen. Въпреки това, поради предстоящата висока цена, остава да забележим дали Galaxy Z Tab ще бъде желан от потребителите по света.

Независимо от всичко това, в случай че таблетът бъде пуснат тази година, Samsung сигурно ще има преднина пред сгъваемия iPad на Apple, за който се приказва, че ще бъде пуснат на пазара чак през 2024 година А по отношение на серията таблети Galaxy Tab S9 – чакаме, че те ще се появят през втората половина на 2023 година

Тъй като потребителите не престават да изискват повече улеснение по отношение на това до каква степен устройствата са портативни, прекомерно евентуално е известността на сгъваемите устройства да продължи да пораства. Интегрирането на сгъваемата идея при разнообразни устройства на Samsung е добра опция за компанията да показа водещи устройства в близкото бъдеще. Със сигурност сме нетърпеливи да забележим новия сгъваем таблет от южнокорейския колос и чакаме повече информация по въпроса скоро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР