Сформиран преди 68 години, Къбс - отборът по американски футбол

...
Сформиран преди 68 години, Къбс - отборът по американски футбол
Коментари Харесай

Тихите шампиони на Калифорния

Сформиран преди 68 години, " Къбс " - тимът по американски футбол на калифорнийската гимназия за глухонеми в Ривърсайд, в никакъв случай не бе печелил турнирен мач. До този сезон!

" Ако би трябвало да бъда почтен, играехме трагично. Присмиваха ни се, само че беше обикновено да вършим слаби сезони. Настоящият обаче не е подобен. ", споделя уайд рисийвърът на " Къбс " Жорди Валенсия.

Тимът записа 12 победи и позволи единствено едно проваляне. Всичко стартира с разгромно 68:0, продължи с 46:0 и 64:22. Средната точкова разлика при триумф на " Къбс " бе към 50.

" Вече им изгубих броя. ", дава отговор с усмивка от ухо до ухо Валенсия на въпрос какъв брой тъчдауна е отбелязал през сезона.

Историческата акция приключи с първо присъединяване на " Къбс " в разногласието за трофея.

" Тренираме крепко, работим дружно и сме задружни. Сякаш сме приятелство, едно семейство. ", добавя Енос Сорноса - различен от уайд рисийвърите на отбора, който работи в отбрана като корнър бек.

" Къбс " са единственият гимназиален представител в дивизията и едвам вторият за хора със слухови увреждания. Всички играчи, както и треньорът Кийт Адамс, който е с съществена заслуга за постигнатото, са глухонеми.

" Изправихме се против доста мощни тимове, само че не спирахме да печелим. Мисля, че постоянно ни подценяваха. Казваха си, че щом сме глухи, ще им е елементарно. Според мен за тях това беше урок. Разбраха, че ние глухите можем да бъдем по-добри. "

" Къбс " са селектирани измежду едвам 130 гимназисти и играят в дивизия Юг. Финалът трябваше да се организира на тяхна територия, само че билетите бяха изкупени за по-малко от 45 минути. Така мачът бе изместен в по-голямо локално учебно заведение, което да побере многочислената аудитория на Ривърсайд.

В събота вечер, след американския химн и осъществяването на мажоретките, селекцията на Адамс се сблъска с " Фейт Баптист " - хегемон в шампионата. Съперникът поведе с 28:0 в първата четвъртина, защитата на " Къбс " се пропукваше. Те обаче не се предадоха и съкратиха изоставането си до 6 точки на почивката.

Американският футбол е измежду най-шумните спортове. Феновете, ударите шлем в шлем, виковете след тежък конфликт. За " Къбс " има само тишина.

Как тогава се зареждат с силата на почитателите? " С очи. В спиранията и на полувремето се оглеждаш и виждаш по какъв начин скандират и махат с ръце. Усещаш силата. Прекрасно е. ", споделя Сорноса.
View this post on Instagram

" Къбс " употребяват жестомимичния език като преимущество. Няма потребност да се събират в кръг, с цел да обсъдят идващите си ходове. Ориентират се по езика на тялото на съперниците. А за последните отборът от Ривърсайд е енигматичен!

" Зрението ни е по-развито от слуха на другия отбор. Възползваме се ", споделя Адамс.

През тази година " Къбс " се трансфораха в любимци на телевизионните продуценти, както и на филмовите. Дотолкова, че се усещат като звезди.



В събота Валенсия - най-опасният състезател на " Къбс ", получи травма и бе заменен на почивката. Впоследствие с контузия излезе и титулярният куотърбек. Накуцващият му брат трябваше да извършва ролята на плеймейкър. " Фейт Баптист " се оказа прекомерно мощен и отнесе " Къбс ".

След последният съдийския сигнал изгубилите бяха на колене и плачеха неудържимо. Бяха излезли за победа. Историята им няма хепиенд... най-малко към този момент!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР