Сезонът на клей за Григор Димитров не се развива по

...
Сезонът на клей за Григор Димитров не се развива по
Коментари Харесай

Шоуто е гарантирано: Григор Димитров ще открие участието си в Рим с мач срещу Вавринка!

Сезонът на клей за Григор Димитров не се развива по претенции от всички ни метод, откакто най-хубавият ни тенисист към момента не е записвал две победи в един шампионат на червени кортове. Малшансът, който сполетя първата ни ракета при изтеглянето на жребиите за Мастърсите в Мадрид и Рим, също не е за подценяване, откакто в испанската столица някогашният номер три трябваше още във втория си мач в надпреварата да премери сили с бъдещия притежател на трофея Карлос Алкарас, до момента в който случилото се повтори през актуалната седмица във Вечния град, където схемата даже наподобява още по-трудна за нашето момче.

Според предварителните прогнози за конфликтите сред поставените тенисисти в третия кръг на конкуренцията, то Гришо ще би трябвало да се изправи в директен двубой против защитаващия първенец Новак Джокович, който се завръща от двуседмично неявяване от Тура, но с цел да се стигне до подобен мач, то българинът първо би трябвало да преодолее различен притежател на " мейджър " титли. Става дума за финалиста от 2008-а година в Рим, а точно Стан Вавринка, който през днешния ден в откриващия кръг на шампионата се разправи с Иля Ивашка след час и 16 минути на корта, засвидетелствайки неоспоримата си класа, въпреки и към този момент да е 38-годишен, откакто го подчини с 6:2 6:4.

С триумфа си швейцарецът подпечата зрелището сред себе си и Димитров във втория стадий на надпреварата, където ни следва да станем очевидци на епизод 13 в съперничеството на двамата майстори на бекхенда с една ръка, като все още Стан има превес със 7:5 победи. Ветеранът с резултатите си в последно време съществено припомня за величието си в Тура отпреди по-малко от цяло десетилетие, когато съумя да завоюва трофеите на Аустрелиън Оупън, Ролан Гарос и US Open, достигайки до върховата си 3-та позиция в международната класация.

Интересното е, че макар всичките им 12 мача до момента, то последният конфликт сред Григор и ветерана датира от началото на 2020-а година, когато хасковлията надви на шампионата в Акапулко, като друга детайлност е, че едвам четири от дуелите им са на клей, каквото е и настилката във Вечния град. На червени кортове салдото на успехите е еднакъв, като всекиго от двамата някогашни номер три има по два триумфа на сметката си, което в допълнение прави идния дуел привидно сложен за установяване на любимец, а ние само можем да си пожелаем да забележим най-хубавото лице на Григор Димитров, който да реализира своя шести успех над носителя на 16 АТР трофеи, заемащ все още статута на международен номер 84.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР