Сезон Съкровени гласове“ започва за първи път в зала България“ Световноизвестната

...
Сезон Съкровени гласове“ започва за първи път в зала България“
Световноизвестната
Коментари Харесай

Соня Йончева събира световни звезди

Сезон „ Съкровени гласове “ стартира за първи път в зала „ България “

Световноизвестната българска певица Соня Йончева ще събере елита на музикалната сцена в  София за специфичен сезон, наименуван „ Съкровени гласове “.

Веднъж в месеца от октомври 2023 година до месец май на 2024 година нейната продуцентска компания SY11 ще показва у нас някои от най-актуалните имена на международната оперна сцена с рецитали и тематични стратегии, включващи значими композитори и творби.

В първия сезон „ Съкровени гласове “ са включени 7 рецитала.

Откриващата церемония на 27 октомври в зала „ България “ ще е отдадена на тангото. Световноизвестният уругвайски баритон Ервин Шрот ще дойде за първи път в София по покана на Йончева, с цел да показа една от най-популярните си стратегии, с която обикаля света. Тя е въодушевена от тангото, което се ражда в Уругвай преди да бъде пренесено я Аржентина.

Шрот се счита за един от най-хубавите интерпретатори на танго през днешния ден в света.

Ервин Шрот стана известен преди години и с истинската си интерпретация на основната роля в операта „ Дон Жуан “. Този сезон той още веднъж свети с нея в репертоара на Кралската опера в Лондон.

Последно Шрот беше гледан у нас в края на предходната година в специфична прожекция в НДК от поредицата OPERA IN CINEMA. Българските меломани се любуваха на спектакъла „ Три звезди в Берлин “ с присъединяване на Анна Нетребко, Йонас Кауфлан и Ервин Шрот, които извършиха творби на Моцарт, Пучини и Верди.

В афиша на сезон „ Съкровени гласове “ са включени още италианската звезда Фреди де Томазо с рецитала „ Под звездите на Наполи “ през ноември,  Якуб Орлински  с рецитала с пиано „ Прощаване “, Фатма Саид и „ Египетско слънце “, през март, Елза Драйзиг и „ Северно зарево “ през април и Клементин Марген с рецитала „ Париж и нощта в края на май 2024 година

Соня Йончева ще показа на 2 декември своя нашумял рецитал, носещ името на предходния й албум „ Прераждане “ дружно с фестивален оркестър „ Изкуството на барока “ с диригент Зефира Вълова. За първи път Йончева извърши този рецитал при огромен триумф на фестивала в Залцбург преди няколко години.

„ Този забавен рецитал изнесох по време на пандемията в Залцбург и видях хора да излизат от залата с насълзени очи. И знаете ли за какво? Защото бях присъединила в програмата една българска национална ария – „ Заблеяло ми агънце “. Те не разбираха текста, само че явно бяха трогнати от самата мелодия и цялата хубост на българския фолклор. И за мен всичко това беше доста вълнуващо “.

Сезон „ Съкровени гласове “ е умислен като успореден минисезон в зала „ България “, който ще показва най-вече артисти в един по-интимен формат. Йончева е обожател на камерната музика и обича да изнася рецитали единствено с един инструмент, да вземем за пример лютня. Певицата признава, че й се е случвало в богатата си кариера да пее единствено с китара или с дребен оркестър от барокови музиканти.

“Намирам тази форма на показване доста забавна, тъй като публиката се допира до нас по един по-директен метод. В нормалното оперно зрелище има декори, перуки и доста други условности, през които е мъчно да видиш индивида, до момента в който рециталът съкратява дистанцията сред актьора и фена в едно общо, съкровено съпреживяване на изкуството “.

Билети за сезон „ Съкровени гласове “  може да намерите тук:

https://www.eventim.bg/bg/artist/skrobeni-glasobe-463/profile.html
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР