Сезон 2018 е предизвикателство за отбора на Yamaha в MotoGP

...
Сезон 2018 е предизвикателство за отбора на Yamaha в MotoGP
Коментари Харесай

Статистиката показва, че Роси е близо до най-добрата си форма

Сезон 2018 е предизвикателство за тима на Yamaha в MotoGP и за Валентино Роси, само че макар че водачът не може да покаже цялостния си капацитет поради техническите проблеми на машината, той прави отлична работа. Числата зад сезона на Доктора в шампионата демонстрират, че той се намира съвсем на най-високото равнище, на което е бил в миналото.
Състезанието на испанската писта " Арагон " този уикенд бе сцена на мощно завръщане за ветерана от Тавулия. Валентино започва от 17-а позиция, а финишира осми. " Променихме настройките на мотора. Усещането ми с него се усъвършенства малко и надпреварата мина даже по-добре, в сравнение с чаках ", показа Роси след финала в неделя.

В осем от миналите 13 кръга в MotoGP досега Валентино бе водачът с най-предно класиране от състезателите с Yamaha. Гран При на Арагон не прави изключение. Роси заема третата позиция в генералното класиране, на 29 точки пред своя съотборник в заводския отбор Маверик Винялес и пред някогашния си съотборник Хорхе Лоренсо, който победи три пъти през сезона. Освен това Роси е единствено на подиум от това да изравни топ 3 резултатите си от предишния сезон.

Are we seeing the best of @ValeYellow46 despite Yamaha's struggles?

Iwata factory are in a worrying phase but nevertheless 'The Doctor' remains third in the Championship, and that's not all...#MotoGP | #AragonGP https://t.co/zeWJT0QA7l pic.twitter.com/NEFIIuRG1o
— MotoGP™ (@MotoGP) September 26, 2018
Треньорът на водача Лука Кадалора съобщи в изследването за формалния уеб страница на MotoGP, че в случай че Роси имаше по-добра машина, той щеше да е кандидат за успеха всеки един спортен уикенд.
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР