Севернокорейски работници разчистват планина точно срещу Южна Корея по източното

...
Севернокорейски работници разчистват планина точно срещу Южна Корея по източното
Коментари Харесай

Нова военна активност на КНДР бе засечена тази седмица

Севернокорейски служащи разчистват планина тъкмо против Южна Корея по източното крайбрежие. Това може да е строителство на бдителен пункт или друга военна апаратура. Това разкрива видео, направено от NK News.

Видеозаписът, сниман във вторник от обсерваторията за обединяване Goseong покрай демилитаризираната зона, демонстрира служащи във военни униформи, стоящи  отстрани на планината.

Дейността на севернокорейските бойци идва на фона на засилено наблюдаване на напъните на двете Кореи за подсилване на военната подготвеност към границата, откакто медиите на Корея оповестиха, че КНДР е конфигурирала противотанкови и противопехотни мини покрай три междукорейски пропускателни пункта през последните месеци.
 КНДР организира учения за нуклеарна контраофанзива
КНДР организира учения за нуклеарна контраофанзива

Ръководено от водача Ким Чен Ун ясно предизвестие към враговете

Друга опция е, че Северна Корея възнамерява да конфигурира пропагандни високоговорители на мястото, където двете Кореи преди са работили по границата. Те се съгласиха да спрат активността си на фона на интервал на разведряване през 2018 година

Но смяната в политиката на КНДР да се откаже от задачата за междукорейско обединяване и да премине към ограничение на пропагандата, ориентирана към Юга, допуска, че е малко евентуално обновяване на излъчванията по високоговорители.

На други места по границата на източното крайбрежие други признаци на интензивност на Северна и Южна Корея също бяха забележими от обсерваторията Goseong тази седмица.

От южнокорейска страна армейски миночистач с дистанционно управление ROK MV-4 беше паркиран на плаж покрай границата, надалеч оттатък зоната, където жителите могат да влизат.

Министерството на националната защита на Южна Корея отхвърли да разяснява. 
 КНДР организира ракетен тест
КНДР организира ракетен тест

Става въпрос за за стратегическа крилата ракета " Hwasal-1 Ra-3 " и зенитната ракета от нов вид " Pyoljji-1-2 "

Новото строителство наоколо до границата по-специално идва, откакто Северна Корея разгласи, че е отменила изцяло междукорейското всеобхватно военно съглашение от 2018 година през ноември, заявявайки, че ще възобнови " всички " свързани военни действия по границата с Южна Корея.

През януари водачът на КНДР Ким Чен Ун съобщи, че Северна Корея ще промени конституцията си, с цел да дефинира по-добре границата  и да подсигурява, че популацията ѝ ще научи, че Южна Корея е " враждебна страна номер едно ".

Новата конституция би трябвало да отразява по какъв начин Северна Корея " изцяло ще окупира, подчини и възвърне територията на Южна Корея  и ще я включи в територията на КНДР ", сподели той в тирада.
 Южна Корея организира артилерийски учения край границата с КНДР
Южна Корея организира артилерийски учения край границата с КНДР

Целта е усъвършенстване на взаимната действеност на армията и морската пехота против закани от Пхенян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР