Севернокореският лидер Ким Чен-ун призова за свикване до края на

...
Севернокореският лидер Ким Чен-ун призова за свикване до края на
Коментари Харесай

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун свиква голям форум за преглед на държавните дела

Севернокореският водач Ким Чен-ун прикани за привикване до края на годината на огромна партийна конференция, на която да бъдат разисквани значимите държавни каузи. Акценът на тези каузи обаче ще бъде разискването на все по-напрегнатите връзки с Вашингтон и Сеул поради разшираването нуклеарните стратегии на Северна Корея, съобщи

Държавните медии на Северна Корея оповестиха през вчерашния ден, че Ким е председателствал съвещание на Политбюро на ръководещата Корейска трудова партия. Направен е бил преглед на осъществяването на държавните политики тази година и е било решено до края на годината да се състои пленум на Централния комитет на партията. Не бе обявено обаче по кое време тъкмо.

През последните години Ким провежда партийни конференции в края на декември или началото на януари, с цел да направи обзор на положението на страната и да разгласи главните си цели в икономическата, външната политика и създаването на оръжия. Възможно е тези срещи да поемат ролята на новогодишните речи на Ким, които той спря да произнася през 2020 година и на които съобщаваше значими вести.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР