Северноатлантическият алианс няма да се върне на изходните позиции от

...
Северноатлантическият алианс няма да се върне на изходните позиции от
Коментари Харесай

САЩ отхвърлиха претенциите на Кремъл НАТО да се върне към позициите си от 1997

Северноатлантическият алианс няма да се върне на изходните позиции от 1997 година, съобщи през днешния ден заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърмън по време на онлайн конференция, проведена от фондация „ Виктор Пинчук “.

„ Заявих изцяло изрично на договарянията с Русия, че не могат да одобряват решение по въпроса за участието в НАТО. Този въпрос няма да го решавате вие, той зависи от членовете на НАТО “, сподели тя и добави, че няма по какъв начин да се върне времето обратно до 1997 година и всички страни, встъпили в НАТО от този момент, да изоставен – това няма по какъв начин да се случи.

През декември предходната година Москва съобщи на представителите на Съединени американски щати и НАТО своите оферти по отношение на гаранциите по сигурността. В плановете на тези документи са написани три предпочитани посоки за обезпечаване на европейската сигурност. На първо място е гаранцията за неразширяване на НАТО. На второ, би трябвало да се изключи появяването наоколо до Русия на ударни въоръжения с минимално време за полет. И на трето, би трябвало алиансът да се върне на изходните си позиции от 1997 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР