Северните елени и императорските пингвини са сред видовете, към които

...
Северните елени и императорските пингвини са сред видовете, към които
Коментари Харесай

WWF: Северни елени и пингвини са сред застрашените видове

Северните елени и императорските пингвини са измежду типовете, към които Световният фонд за дивата природа (WWF) насочва вниманието тази година, с цел да илюстрира заканите за хиляди животни по света в Международния ден на биологичното многообразие 29 декември, съобщи ДПА.

Хиляди типове се борят с намаляването на популациите им и възходящия брой закани, съгласно годишния доклад на екологичната организация.

" Международният червен лист понастоящем включва като застрашени повече от 42 100 скотски и растителни типа ", показват от организацията.

През 2000 година най-голямата в света популация от диви северни елени в Таймирския район в съветската Арктика е наброявала 1 милион животни. Днес са останали единствено една четвърт от тях, оповестява Световният фонд за дивата природа, като показва климатичните промени и бракониерството като съществени аргументи за намаляването им.

Организацията насочва вниманието и към тежкото състояние на императорските пингвини, отбелязвайки, че тази година не е направено нищо за по-добрата отбрана на типа.
 
" При сегашните равнища на излъчванията на парникови газове сред 80 и 100 % от всички известни колонии на императорски пингвини са застрашени от изгубване до 2100 година ", споделят от Световния фонд за дивата природа.

Междувременно всеобщото измиране на риба това лято в река Одер, която тече сред Германия и Полша, се оказа спънка за повторното въвеждане на балтийска есетра, защото хиляди млади риби починаха, споделят още от фонда.

През август хиляди риби бяха открити мъртви в Одер. Експертите считат, че повода за всеобщото им измиране е ненадейно повишение на солеността на водата, довело до всеобщото размножаване на отровен тип водорасли (Prymnesium parvum).

Световният фонд за дивата природа показва и позитивни образци за запазване на типовете, в това число възстановяващата се популация на тигри в Непал, както и на гърбати китове в Австралия. Животните бяха извадени от листата на застрашените типове вследствие на доста увеличение на популацията им. Въпреки това са нужни повече ограничения за отбрана на китовете от закани като лов на риба, трафик на кораби и замърсяване, споделят от организацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР