Северната испанска област Галисия ще бъде първата, която ще излезе

...
Северната испанска област Галисия ще бъде първата, която ще излезе
Коментари Харесай

Испанската област Галисия ще бъде първата, която ще излезе от карантината

Северната испанска област Галисия ще бъде първата, която ще излезе от понеделник от карантината, въведена в страната по отношение на ковид, съобщи през днешния ден здравният министър Салвадор Иля, представен от Ройтерс. Премахването на карантина е част от последователното отваряне, посредством което Испания се надява да избави летния туристически сезон.

Извънредното състояние, въведено в цялата страна в средата на март ще бъде изцяло анулирано в Галисия. То обаче ще остане в действие във всичките останали 16 испански области.

Правителството ще отстрани някои ограничавания в другите области, които минават през проект от четири стадия за последователно излизане от карантината със затихването на епидемията.

Испания удължи изключителното състояние до 21 юни

"От понеделник общо 34 милиона жители ще се намират в последния стадий, това са три четвърти от испанците ", съобщи на конференция министърът.

В Испания умрелите от COVID-19 са 27 136, съобщи ТАСС. Тази цифра остава непроменена от 7 юни. Властите възприеха нов метод при информиране за умрелите. Данните за умрелите, качени на уеб страницата на министерството на опазването на здравето не се оповестяват към този момент ден за ден, а за седмица. Така излиза наяве, че за една седмица умрелите са 25 души.

В Испания за последните 24 часа има 155 нови случая на болест с ковид. Общият брой на инфектираните от началото на епидемията в страната възлиза на 243 209, отбелязва Българска телеграфна агенция..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР