"Северна Македония ще стане тридесетият член на НАТО на срещата

...
"Северна Македония ще стане тридесетият член на НАТО на срещата
Коментари Харесай

Пендаровски: Договорът за добросъседство между София и Скопие е положителен


"Северна Македония ще стане тридесетият член на НАТО на срещата на върха в Лондон през декември ", това сподели Стево Пендаровски, претендент за президент на Република Северна Македония от ръководещия Социалдемократически съюз (СДСМ), в предаването "Светът е бизнес " по Bloomberg TV Bulgaria.

"Ще търсим поддръжка от България като по-стар член на Европейски Съюз и НАТО. Влиянието е единствено позитивно от контракта за добросъседство сред София и Скопие. Освен Северна Македония никоя друга страна в района не създава положителни вести ".

Само положителни неща произлизат от контракта за добросъседство сред София и Скопие, съобщи той.

Оптимист съм, че Историческата комисия сред София и Скопие ще приключи сполучливо своята работа, означи Пендаровски.

"Политиканстването ще бъде оставено настрани и ще се беседва с причини, опирайки се на документи от архивите. И съм уверен, че основният акцент от контракта ни ще бъде сбъднат ".

Анахронично е да се приказва за замяна на хора и територии на Балканите, безапелационен е той.

"По подигравка на ориста ВМРО-ДПМНЕ, която исторически постоянно е била обвързвана със София и през 90-те се обявяваше за възстановяване на връзките сред двете страни, през днешния ден е твърдо срещу ".

Ако тази партия победи освен на президентските, само че и на парламентарните избори, ще има ново напрежение в връзките сред Северна Македония и България, счита Пендаровски. За страдание, икономическите връзки сред двете страни изостават, сподели гостът.

"Северна Македония не желае да дава отговор на обвиняванията на Сърбия. Подобни обвинявания не дават отговор на действителността ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР