Северна Македония не иска да влезе в ЕС под претекст,

...
Северна Македония не иска да влезе в ЕС под претекст,
Коментари Харесай

Проф. Топалов: Белград никога няма да пусне Северна Македония в ЕС преди себе си

Северна Македония не желае да влезе в Европейски Съюз под предлог, че България не ги пуска, се оправдава. Белград в никакъв случай няма да ги пусне преди себе си в Европейски Съюз, само че може би Сърбия също не желае да влезе в Европейски Съюз, разяснява проф. Кирил Топалов, член на българо-македонската комисия по въпросите на общата история.

Комисията бе образувана според контракта за добросъседство от 2017 година, само че реализира м доста лимитирани, а резултати, а от месеци насам на процедура работата ѝ е блокирана.

" Би трябвало към момента договорът за другарство и добросъседство, подписна сред България и Северна Македония преди четири години. към момента да има тежест, тъй като е формален контракт сред две страни и в случай че те се отнасят съществено към интернационалните връзки, към бъдещето си, към народа си, то би трябвало да се зачита “, добави той пред бТВ.

Проф. Топалов добави, че за жалост, той не се извършва от Северна Македония.

" Те гласоподаваха декларация, която съвсем обезсмисля контракта сред нашите две страни и взривява нашите бъдещи връзки, тъй като тя записва крачка обратно освен в връзките с България, само че и с Гърция. Гръцкото общество всеобщо към този момент не приема Преспанския контракт и настроено против него. На Гърция ѝ би трябвало единствено един опит на Северна Македония да се върне към " антиквизацията “, с цел да се скапват връзките “, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР