Северна Македония има нужда от предсрочни избори, защото това правителство

...
Северна Македония има нужда от предсрочни избори, защото това правителство
Коментари Харесай

Опозицията в Северна Македония иска предсрочни избори

Северна Македония има потребност от предварителни избори, тъй като това държавно управление страда от липса на доверие. Хората си споделиха думата на локалните избори и провалите ще продължат, до момента в който това държавно управление, водено от СДСМ и ДСИ, е на власт. Това съобщи през днешния ден водачът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, съобщи организация МИА.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ разяснява последните политически събития в Република Северна Македония.

" Едно нещо е ясно - те имаха 59 депутати в деня за гласоподаване на избор на съмнение, които не участваха на парламентарното съвещание и не съумяха да защитят ръководещите, което бе демонстрация на боязън ", разяснява Мицкоски обстановката на 11 ноември, когато Народното събрание трябваше да гласоподава избор на съмнение на държавното управление на СДСМ и Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), отпред със Зоран Заев.

Правителството на Заев оцеля, защото Народното събрание не съумя да събере кворум, с цел да организира съвещанието. След неуспеха на опита на опозицията да смъкна държавното управление с избор на съмнение, албанската партия Беса излезе в съпротива, а друга албанска партия - Алтернатива, упълномощи водача си Африм Гаши да договаря за присъединяване в държавното управление. Ако Алтернатива влезе в държавното управление на мястото на Беса, болшинството ще се усили с четирима депутати и те ще станат 63.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР