Северна Корея публикува снимки, на които се виждат чертежи на

...
Северна Корея публикува снимки, на които се виждат чертежи на
Коментари Харесай

Ким показа чертежи на ракета, по-мощна от всички досега

Северна Корея разгласява фотоси, на които се виждат чертежи на нова междуконтинентална балистична ракета. Според оръжейни експерти тя е по-мощна от всички тествани до момента, съобщи БТА, базирайки се на Ройтерс.

Ако бъде създадена такава ракета, тя би могла да доближи всеки град в континенталната част на Съединени американски щати, в това число Вашингтон и Ню Йорк.

Снощи севернокорейските държавни медии разгласиха фотоси на водача Ким Чен-ун, застанал до чертеж на тристепенна ракета - " Хвасон-13 ".

Ракетни специалисти, които деликатно изследват сходни фотоси в търсене на данни за оръжейните стратегии на КНДР, обявиха, че няма признаци тази ракета да е била изцяло създадена. При всяко състояние тя не е тествана в полет и е невероятно да се пресметна евентуалният й обсег, споделиха те.

Тристепенна ракета обаче би била по-мощна от двустепенната " Хвасон-14 ", която бе тествана два пъти през юли.

Южнокорейски и американски специалисти считат, че " Хвасон-14 " е с обсег от към 10 000 км, което значи, че би могла да удари доста региони в Съединени американски щати, само че не и по източното им крайбрежие. " Хвасон-13 " би могла да е с обсег 12 000 км, което покрива цялата континентална част на Съединени американски щати.

Намеренията на Пхенян с проявлението на тези фотоси са ясни, споделят специалистите. Фотографиите бяха съпроводени от публикация, че Ким е наредил да се произведат повече ракетни мотори и бойни глави по време на посещаване в Академията по науки на защитата, която създава балистични ракети.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР