Северна Корея няма какво да спечели от ядрените оръжия. Това

...
Северна Корея няма какво да спечели от ядрените оръжия. Това
Коментари Харесай

Южна Корея: КНДР няма какво да спечели от ядрените оръжия

Северна Корея няма какво да завоюва от нуклеарните оръжия. Това съобщи във вторник президентът на Южна Корея Юн Сук Йол, представен от организация " Йонхап ".

" Северна Корея напредва в нуклеарното си развиване и заплашва освен Република Корея, само че и света, сподели Юн пред кореспонденти. Вярвам, че няма какво да завоюва от нуклеарните оръжия. "

В понеделник държавните медии на Северна Корея споделиха, че водачът Ким Чен Ун е управлявал нуклеарни тактически учения, ориентирани към Южна Корея през последните две седмици в символ на митинг против скорошни взаимни военноморски учения на южнокорейски и американски сили, включващи самолетоносач.
 Ракетните проби на КНДР - предизвестие към Юга
Ракетните проби на КНДР - предизвестие към Юга

Заради военните учения със Съединени американски щати

Неотдавнашната вълна от ракетни проби на Северна Корея е била за предизвестие към Юга след извършените широкомащабни военноморски учения на южнокорейските и американските сили, заяви в понеделник KCNA.

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети рано в неделя, оповестиха публични лица в Сеул и Токио, което прави това седмо сходно изстрелване от 25 септември.

Съединените щати и Южна Корея организираха взаимни морски учения с присъединяване на американски самолетоносач в петък, ден откакто Юг изстреля бойни самолети в отговор на явно севернокорейско въздушно бомбардиране.

Военноморските сили на Южна Корея, Япония и Съединените щати също организираха взаимни учения.

Водените от Съединени американски щати сили на Организация на обединените нации към момента механически са във война със Северна Корея, защото Корейската война от 1950-1953 година завърши с помирение, а не с кротичък контракт.

Преди това Северна Корея загатваше единствено една ракета като имаща тактически нуклеарен потенциал, само че изказването разяснява, че на доста системи, нови и остарели, ще бъде предоставена такава роля, сподели Панда.

Ако Северна Корея възобнови нуклеарните опити, това може да включва създаване на по-малки " тактически " бойни глави, предопределени за потребление на бойното поле и проектирани да пасват на ракети с дребен обхват като тези, които бяха тествани неотдавна, споделиха анализатори.
 Съединени американски щати и Япония осъдиха последния ракетен тест на КНДР
Съединени американски щати и Япония осъдиха последния ракетен тест на КНДР

За първи път от 5 години се случва над японска територия

Южнокорейски и американски чиновници споделят, че има признаци, че Северна Корея може скоро да взриви ново нуклеарно устройство в подземни тунели на своя полигон за нуклеарни тествания Punggye-ri, който беше публично затворен през 2018 година

Анализаторите споделят, че слагането на дребни бойни глави на ракети с дребен обхват може да съставлява рискова смяна в метода, по който Северна Корея разполага и възнамерява да употребява нуклеарни оръжия.

На 4 октомври Северът изстреля нова балистична ракета със междинен обхват за първи път от 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР