Северна Корея наруши споразумението за примирие с Южна Корея този

...
Северна Корея наруши споразумението за примирие с Южна Корея този
Коментари Харесай

Южна Корея предупреди КНДР да не повтаря нарушаването на примирието

Северна Корея наруши съглашението за помирение с Южна Корея този месец, когато севернокорейски бойци простреляха и раниха севернокорейски боец, до момента в който той сполучливо избяга през границата, като не би трябвало да го прави още веднъж. За това настоя военният министър на Южна Корея, представен от "Ройтерс ".

Беглецът, севернокорейски боец, разпознат единствено с фамилното си име - О, беше тежко ранен, само че към този момент се възвръща в болница в Южна Корея.

Инцидентът идва в миг на засилено напрежение сред Северна Корея и интернационалната общественост поради нейната стратегия за нуклеарни оръжия, само че Северна Корея не реагира обществено на бягството през сензитивната граница.

Южнокорейският министър на защитата Сон Йон-му изрече предизвестието си към Северна Корея по време на посещаване на границата, където похвали южнокорейските бойци в Съвместната зона за сигурност в така наречен "Село на примирието " Панмуньом, в Демилитаризираната зона, за спасяването на избягалия боец.

Севернокорейски граничари за малко прекосиха границата с Южна Корея в гонене на беглеца на 13 ноември, сподели видео, оповестено от командването на Организация на обединените нации в Сеул, което е нарушаване на съглашението за прекъсване на огъня сред Севера и Юга в края на Корейската война от 1950-1953 година

"Стрелбата към Юга по бягащ човек, това е нарушаване на съглашението за помирение ", акцентира Сон, добавяйки: "Прекосяването на военната демаркационна линия - нарушаване. Носенето на автоматизирани оръжия (в Съвместната зона за сигурност) - още едно нарушаване. "

"Северна Корея би трябвало да бъде осведомена, че сходно нещо в никакъв случай не би трябвало да се случва още веднъж ", предизвести още южнокорейският боен министър.

След бягството на боеца, Северна Корея в профил граничарите, ситуирани там и взели участие в стрелбата. Севернокорейски бойци са укрепили част от региона за блокиране на други опити за бягство, копаейки окопи и засаждайки дървета.

Докато Сон е говорел на 10 метра от дърветата, които севернокорейските бойци са засадили, четирима севернокорейски бойци са били видяни да слушат деликатно..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР