Северна Корея нарече председателя на Камарата на представителите на САЩ

...
Северна Корея нарече председателя на Камарата на представителите на САЩ
Коментари Харесай

Северна Корея нарече Нанси Пелоси разрушител на международния мир

Северна Корея назова ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси " най-лошият унищожител на интернационалния мир и непоклатимост " . Също по този начин я упрекна в подбудителство на антисевернокорейски настроения и вбесяване на Китай по време на азиатската й обиколка по-рано тази седмица, осведоми Асошиейтед прес.

Пелоси пътува до Южна Корея след, което накара, в това число образование за ракетни удари във води покрай самоуправляващия се остров. Китай гледа на Тайван като на част от личната си територия, която да бъде анексирана със мощ, в случай че е належащо.

Докато беше в Южна Корея, Пелоси посети граничен регион със Северна Корея и разиска нуклеарната стратегия на Севера с ръководителя на Южнокорейското национално заседание Ким Джин Пио. Според Ким двамата са се съгласили да поддържат устрема на своите държавни управления за денуклеаризация и мир на Корейския полуостров въз основа на мощно, разширено въздържане против Севера и дипломация.

Джо Йонг Сам, общоприет шеф на отдела по въпросите на печата и информацията на министерството на външните работи на Северна Корея, подлага на критика Пелоси за визитата й на границата и разискването на антисевернокорейското въздържане.

" Пелоси, която беше подложена на залп от подобаваща рецензия от Китай за заличаване на районния мир и непоклатимост с визитата си в Тайван, разпали атмосферата на борба " със Северна Корея по време на престоя си в Южна Корея, сподели Джо в изказване, публикувано от държавните медии.

Наричайки Пелоси " най-лошият унищожител на интернационалния мир и непоклатимост ", Джо твърди, че държанието на Пелоси в Южна Корея ясно демонстрира враждебната политика на администрацията на Байдън по отношение на Северна Корея.

" Би било съдбовна неточност за нея да мисли, че може да отиде без зло на Корейския полуостров ", предизвести Джо. " Съединени американски щати ще би трябвало да платят скъпо за всички източници на проблеми, подбудени от нея, където и да отиде. "

Посещението на Пелоси в Съвместната зона за сигурност на корейската граница в четвъртък я направи най-известната американка, посетила там, откогато тогавашният президент Доналд Тръмп посети през 2019 година за среща със севернокорейския водач Ким Чен Ун.

Разположен вътре в най-силно укрепената граница в света, регионът се управлява взаимно от ръководеното от Америка командване на Организация на обединените нации и Северна Корея. Президенти на Съединени американски щати и други висши публични лица преди този момент са пътували до региона, с цел да потвърдят уговорката си за сигурност към Южна Корея във времена на неприязън със Северна Корея.

По време на визитата си Пелоси не направи никакви мощни обществени изказвания против Северна Корея. Тя качи няколко фотоси от JSA в Twitter и написа: " Предадохме благодарността на Конгреса и страната за патриотичната работа на нашите военнослужещи, които стоят като стражи на демокрацията на Корейския полуостров. "

Напрежението на Корейския полуостров остава високо след бурните ракетни проби на Северна Корея по-рано тази година . Представители на Съединени американски щати и Южна Корея обявиха, че Северна Корея е подготвена да извърши първия си тест с нуклеарно оръжие от пет години насам.
 Северна Корея е безапелационна, че няма да търпи рецензии към нуклеарната си стратегия
Северна Корея е безапелационна, че няма да търпи рецензии към нуклеарната си стратегия

КНДР назова Вашингтон крал на разпространяването на нуклеарни оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР