Северна Корея изстреля втора балистична ракета с малък обсег в

...
Северна Корея изстреля втора балистична ракета с малък обсег в
Коментари Харесай

Пхенян изстреля нова балистична ракета - заплашва да превърне Тихия океан в боен полигон

Северна Корея изстреля втора балистична ракета с дребен обхват в понеделник, заяви Сеул - това е второто изстрелване на Пхенян в границите на 48 часа. Междувременно авторитетната сестра на Ким Чен Ун предизвести, че Пхенян може да трансформира Тихия океан в " военен полигон ".

Южнокорейските военни оповестиха, че са засекли изстрелването на " две балистични ракети с дребен обхват, изстреляни от региона на Сукчон в провинция Южен Пхенян към 22:00ч. по Гринуич ".

Токио също удостовери изстрелването, като кабинетът на министър-председателя предизвести, че Северът е изстрелял " хипотетична балистична ракета ", а бреговата защита издаде предизвестия за голям брой снаряди.

Скоро по-късно Северна Корея излезе с изказване, в което се споделя, че е " изстреляла два снаряда, употребявайки 600-милиметрови ракетни установки за залпов огън ", в Източно море, визирайки водния басейн, прочут още като Японско море.

Изстрелването се случва по-малко от 48 часа, откакто Пхенян организира по този начин нареченото " изненадващо " обучение за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета в събота, което съгласно него показва способността на Северна Корея да извърши " смъртоносна нуклеарна контраофанзива ".

Япония съобщи, че междуконтиненталната балистична ракета в събота е летяла 66 минути и се е приземила в изключителната ѝ икономическа зона (ИИЗ). В отговор Сеул и Вашингтон проведоха взаимни въздушни учения в неделя, в които участваха стратегически бомбардировач и стелт изтребители.

В изказване, оповестено рано в понеделник, сестрата на севернокорейския водач Ким Йо Чен предизвести, че Пхенян ще продължи да подхваща " съответни контрадействия " на всички възприети закани.

" Честотата на потребление на Тихия океан като наш военен полигон зависи от характера на дейностите на американските сили ", сподели тя в изказването, публикувано от формалната организация KCNA.

Северна Корея даде на бойците си " отлична оценка " за провеждането на " учението за ненадейно изстрелване ".

Изстрелването в понеделник е било " отговор на взаимните въздушни учения на Корея и Съединени американски щати през уикенда ", сподели той.

Използването на ракети с по-малък обхват демонстрира, че Северна Корея " на процедура е насочила удара си към американските бази и южнокорейския команден център в региона ".

Миналата седмица Пхенян предизвести за " невиждано " мощен отговор на идните учения, които разказва като подготовка за война и упреква за утежняването на обстановката със сигурността на Корейския полуостров.

Отношенията сред двете Кореи са в една от най-ниските си точки от години, откакто Северна Корея се разгласи за " необратимо " нуклеарна страна, а водачът Ким прикани за " експоненциално " увеличение на производството на оръжия, в това число тактически нуклеарни оръжия. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР