Северна Корея изглежда е извършила стрелба с реактивни системи за

...
Северна Корея изглежда е извършила стрелба с реактивни системи за
Коментари Харесай

Поредна провокация на Ким Чен-ун: КНДР тества ракетни системи за залпов огън

Северна Корея наподобява е направила пукотевица с реактивни системи за залпов огън , заяви южнокорейската войска, представена от Франс прес. Агенцията  отбелязва, че това е най-новата от поредност провокации от страна на Пхенян.

Южнокорейските въоръжени сили са засекли " траектории на полети ", които евентуално са от севернокорейски артилерийски огън , заяви Обединеният комитет на началник-щабовете на Сеул. " Нашите военни са засекли сред 18,21 и 18,37 ч. през днешния ден траектории на полети, за които се допуска, че са от севернокорейска пукотевица с реактивни системи за залпов огън ", съобщи Обединеният комитет, без да посочи броя им. " В тясно съдействие със Съединени американски щати военните ни ускориха наблюдението и бдителността си и са в положение на нараснала подготвеност ", се споделя още в известието.

Президентската работа за национална сигурност свика заседание по отношение на тези стрелби и съобщи, че следи от близко обстановката при положение на нови стрелби от страна на Пхенян.

Според Сеул Северна Корея наподобява е направила артилерийски учения, показва и Асошиейтед прес и акцентира, че това става броени дни откакто Съединени американски щати са разположили съвременни изтребители в Южна Корея за общи маневри.

Шест американски изтребителя Ф-35 дойдоха в Южна Корея предходната седмица за 10-дневни учения, които завършват на 14 юли.

От началото на годината Северна Корея извърши редица оръжейни тествания , в това число пробно изстрелване на междуконтитентална балистична ракета - първото от 2017 година насам. Сеул и Вашингтон считат също, че режимът на Ким Чен-ун може в скоро време да реализира седми нуклеарен опит. Заместник държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман предизвести, че в случай че това стане, ще последва " бърз и деятелен отговор ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР