Северна Корея е започнала процеса по транспортирането на балистична ракета

...
Северна Корея е започнала процеса по транспортирането на балистична ракета
Коментари Харесай

КНДР се готви за ново изстрелване на ракета, САЩ ще продаде ново оръжие на Южна Корея

Северна Корея е почнала процеса по превозването на балистична ракета към западното крайбрежие на страната, оповестява южнокорейският вестник Asia Business Daily, позововавайки се на свои източници от разузнаването.
Изданието отбелязва, че приготовленията за идващия ракетен опит на Пхенян се правят най-вече през нощта, а самият пуск е евентуално да бъде сбъднат на 9 септември по случай националния празник на КНДР - Деня на основаването на републиката, прецизира БГНЕС.
Информацията удостоверява информацията на Националната разследваща работа на Южна Корея, която в понеделник популяризира собствен отчет и сигнализира, че северната ѝ съседка се готви за следващо изстрелване на ракети. Службата също по този начин не изключи вероятността тестванията да включват тест на междуконтинентални балистични ракети (МКБМ).
Междувременно американският президент Доналд Тръмп уведоми президента на Южна Корея за кардиналното си единодушие Сеул да закупи от Съединени американски щати оръжия и военно съоръжение за милиарди долари. Той разгласи и, че се отстраняват рестриктивните мерки за размера и тежестта на намиращите се в Южна Корея бойни глави. Това се споделя в изказване на пресслужбата на Белия дом.
Обявлението е реалност, откакто Южна Корея заприказва за нуждата от разполагане на американско нуклеарно оръжие на своя територия.
Тръмп е разискал протичащото се със Северна Корея и с немския канцлер Ангела Меркел. Германският канцлер удостовери, че Германия, в границите на Европейски Съюз, ще упорства за спомагателни, по-твърди наказания против КНДР. Меркел е изразила мнение, че международната общественост, благодарение на наказания, би трябвало да накара Пхенян да съблюдава интернационалното право. Целта на тези наказания е да се реализира спокойно решение на спора, се споделя в известието.
В неделя (3 септември) Северна Корея разгласи, че е направила сполучлив опит с атомна бомба, която може да бъде употребена като бойна глава за междуконтинентална балистична ракета. Това провокира остра реакция на международната общественост. Англия, Съединени американски щати, Франция, Южна Корея и Япония неотложно желаеха привикване на изключително заседание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Междувременно Съединени американски щати, Китай и Южна Корея заплашиха и с боен отговор при последваща провокация от режима на Ким Чен Ун.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР