Северна Корея е направила успешно изпитание на водородна бомба. Това

...
Северна Корея е направила успешно изпитание на водородна бомба. Това
Коментари Харесай

КНДР потвърди успешен тест на изглежда най-мощната си бомба досега

Северна Корея е направила сполучливо тестване на атомна бомба. Това беше обявено от севернокорейската национална телевизия, откакто преди два часа тя оповести, че напълно скоро ще има " изключително изказване ", съобщи CNN.
Тестът е изработен на най-големия полигон за нуклеарни тествания в Северна Корея. На процедура удостоверение за случилото се беше обещано съвсем мигновено, откакто бяха регистрирани два доста мощни труса на севернокорейска територия – 6,3 по скалата на Рихтер и 4,6 по скалата на Рихтер. Според разнообразни източници първият трус подсказва, че тестваното оръжие е най-мощното до момента. Припомняме, че това е шести нуклеарен тест на КНДР.
Лично севернокорейският водач Ким Чен Ун е инспектирал водородната бомба преди теста. Севернокорейската осведомителна организация заяви, че бомбата може да бъде инсталирана на междуконтинентална балистична ракета и че мощността ѝ е „ от десетки до стотици килотона”.
Припомняме, че на 29 август КНДР изстреля балистичната ракета " Хвасон-12 ", която прелет над японския остров Хокайдо и падна в Тихия океан, откакто прелетя 2700 километра. Траекторията ѝ доближи височина от 500 километра. Тогава Япония не задейства противоракетната си система.
Япония разполага с двустепенна система за противоракетна защита. Снабдени със системата Aegis кораби имат на въоръжение ракети-прихващачи SM-3, които би трябвало да смъкват балистична ракета в междинната част от нейната траектория. Ако това не стане, се задейства втора степен на ПРО с потребление на системи Patriot PAC-3, които би трябвало да смъкват балистичната ракета в крайния стадий на траекторията ѝ. Обхватът на тази система не надвишава няколко десетки километра.
През юли Северна Корея тества балистична ракета, за която се допуска, че би могла да доближи до крайбрежията на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР