Северна Корея е изстреляла днес балистична ракета. Южнокорейските въоръжени сили и

...
Северна Корея е изстреляла днес балистична ракета.
Южнокорейските въоръжени сили и
Коментари Харесай

Северна Корея отговаря с балистична ракета на учения на Юга и САЩ

Северна Корея е изстреляла през днешния ден балистична ракета .

Южнокорейските въоръжени сили и японското министерство на защитата следят траекторията. Северна Корея изстреля неидентифицирана балистична ракета по посока на Японско море, се показва в известие на генералния щаб на южнокорейските въоръжени сили, като под Източно море се засяга Японско море.

Според японското министерство на защитата евентуално става дума за балистична ракета, от ведомството не разясниха повече елементи. Според японската брегова защита ракетата към този момент е паднала. Вероятното място е изключителната икономическа зона на Япония , 200 км западно от северния остров Хокайдо.

До момента няма известия за вреди по отношение на случая . Японските управляващи приканиха корабите в района да стоят настрани от отломките и неотложно да се свържат с управляващите. В канцеларията на японския министър-председател е свикано изключително съвещание на спешната група за събиране и анализиране на информация.
 Съединени американски щати следят КНДР за нов нуклеарен опит
Съединени американски щати следят КНДР за нов нуклеарен опит

Работи се в тясно съдействие със съдружниците

Миналата година КНДР изстреля рекорден брой от над 70 ракети . Сегашното изстрелване е второто за 2023 година, като предходното се състоя в нощта на 1 януари, напомня ТАСС.

Изстрелването идва в миг, в който Съединени американски щати и Южна Корея се приготвят да проведат учения за симулация на нуклеарна офанзива, идваща от Северна Корея . Северна Корея към този момент предизвести през вчерашния ден, че ще реагира с невиждана мощ на американо-южнокорейските военни маневри, като съзира в тях подготовка за въоръжен спор.
 Пхенян заплаши Южна Корея и Съединени американски щати с невиждан отговор на военните им учения
Пхенян заплаши Южна Корея и Съединени американски щати с невиждан отговор на военните им учения

Обвини съюзническите страни в повишение на напрежението в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР