СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Работници, активисти и други в

...
СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Работници, активисти и други в
Коментари Харесай

Работници и активисти в цяла Азия провеждат първомайски митинги, за да призовават за по-големи трудови права

СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Работници, деятели и други в азиатските столици означиха Първи май с манифестации и шествия, с цел да приканват за по-добри условия на труд и по-големи трудови права.

Първи май, който се пада на 1 май, се отбелязва в доста страни като ден за честване на правата на служащите. Първомайските събития също дадоха опция на мнозина да изразят общи стопански недоволства или политически претенции.

В Сеул, южнокорейската столица, хиляди протестиращи пееха, развяваха флагове и викаха лозунги в поддръжка на труда при започване на митингът им в сряда. Организаторите споделиха, че техният протест има за цел да ускори рецензиите си към това, което те назовават ​​антиработнически политики, провеждани от консервативното държавно управление, водено от президента Юн Сук Йол.

„ През последните две години под ръководството на Юн Сук Йол държавно управление, животът на нашите служащи се потопи в обезсърчение “, сподели в тирада Янг Кюнг-су, водач на Корейската конфедерация на профсъюзите, която...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР