Сещате ли се за онази особена порода хора, които все

...
Сещате ли се за онази особена порода хора, които все
Коментари Харесай

Който постоянно се оплаква, сам прогонва късмета си

Сещате ли се за онази особена порода хора, които все са недоволни, които все ще намерят защо да мрънкат?

За тях чашата е постоянно на половина празна.

Те освен могат да скапват настроението на другите, само че е и научно потвърдено, че могат да причинят и здравословни вреди. Само си представете по какъв начин един човек се си намира от какво да се оплаче – прекомерно топло, прекомерно студено, не се е наспал, изгубил си е документите, новите обувки му убиват, не харесва последната прическа и така нататък

Такива хора са не просто прочувствени и енергийни вампири, а такива, които се концентрират единствено и само върху отрицателното.

Изследователите споделят, че сходна негативна сила прогонва позитивната, т.е. даже да е напът нещо хубаво да ви се случи, с сходно държание вие прогонвате шанса си.

Ако сте от тези хора и си мислите, че животът ви е ужасяващ, а на всички останали – прелестен, може би не е неприятно да започнете да анализирате държанието си и да опитате да измененията нещо в него. Опитайте се да превърнете недоволствата в градивни решения на проблемите.

Хванете ли, че се оплаквате, незабавно прибавете въображаемо едно  „ но… “ с позитивен знак, с цел да се упражните умишлено на оптимизъм – в името на здравето и спокойствието си.

Опитайте тази техника и може би шансът още веднъж ще бъде на ваша страна.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР