Серумите за лице са онзи тип козметика, която трябва задължително

...
Серумите за лице са онзи тип козметика, която трябва задължително
Коментари Харесай

Как да изберем най-подходящия серум за лице?


Серумите за лице са оня вид козметика, която би трябвало наложително да притежаваме, в случай че желаеме да имаме здрава и свежа кожа. Правилната грижа за нея е ежедневната - първо нежно почистваме лицето, нанасяме серум, след което овлажняваме. Но в случай че не знаем кои артикули са подобаващи за кожата ни и в каква поредност би трябвало да се употребяват, може да получим противоположния резултат.

Серумът за лице е съсредоточен артикул, който прави кожата млада, свежа и сияйна. Обикновено множеството са направени на водна основа, със мощна инфузия на съставките, която се бори с фини линии, бръчки и тъмни петна. Мощните съставки в течността възвръщат и ревитализират кожата, като й придават

по-добър тип. Най-добрият метод за потребление на серума е незабавно след разчистване на лицето, тъкмо преди овлажняването с някакъв крем. Продуктът бързо се всмуква от кожата и доближава до клетките в дълбочина. Преди всичко той се счита за мощен хидрататор и в огромна част от случаите не съдържа масла или те са в доста дребни количества.

Когато тялото ни се нуждае от вода, това незабавно си проличава по положението на кожата, която става по-суха и бледа. Серумът е нещо, с което можем да дадем на кожата на лицето нужното количество вода в края на тежкия ден. Но по какъв начин да изберем най-подходящия за нашата кожа? Ето най-важните съставки, които той би трябвало да има.

Хидраториращи – за къде без тях?. Алое вера, да вземем за пример, е био продуктът, който е идеалната база за основаването на серум за лице. В невроятното растение има огромно количество аминокиселини, минерали и потребни ензими.

Овлажняващи – постоянно би трябвало да ревизираме опаковката за овлажняващи съставки. Те спомагат за влажността в кожата, по този начин тя извлича повече потребни субстанции и наподобява по-гладка. Хиалуроновата киселина, да вземем за пример, е страхотна съставна част, която е подобаваща за серум за лице. Известна е с това, че може да задържи огромно количество влага - хиляди пъти повече от личното ѝ тегло. Тъй като тялото ни съдържа известно количество от нея, тя бързо и елементарно се всмуква от кожата.

Свързани публикации.. Серумът връща блясъка и здравината на косата 0 Ежедневните неточности, които състаряват кожата ни 0 И кожата ни обича кафето 0

Антиоксиданти – оказват помощ срещу стареенето. Редица изследвания потвърждават, че те се борят със стресовите фактори, които отключват стареенето на кожата.

Има и други спомагателни съставки, които също са от голяма важност. Ако желаеме да тонизираме и заздравим кожата, серум с високо наличие на витамин С е от основно значение за задачата ни. Или в случай че желаеме серум за понижаване на фини линии и бръчки, ве него би трябвало да има успокояващи съставки, а не химикали, които могат да дехидратират кожата с течение на времето.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР