Серийният убиец Чарлз Менсън, излежаващ доживотна присъда в затвор на

...
Серийният убиец Чарлз Менсън, излежаващ доживотна присъда в затвор на
Коментари Харесай

Почина серийният убиец Чарлз Менсън

Серийният палач Чарлз Менсън, излежаващ доживотна присъда в затвор на щата Калифорния, умря на 83-годишна възраст, оповестиха международните организации, цитирайки сестрата на Менсън, Дебра Тейл.

За кончината на брат й й били съобщили представители на пандиза Коркоран, където наказаният излежавал присъдата си. За повода за гибелта му не се оповестява, само че предходната седмица стана известно, че по отношение на влошеното му здравословно положение, той е бил откаран в болничното заведение в Бейкърсфийлд, ситуирана покрай пандиза.

Чарлз Менсън е един от най-известните американски нарушители на ХХ век. През лятото на 1969 година той, дружно с три свои съучастнички от комуната му, свиреп убиват седем души.

Сред тях е и брачната половинка на режисьора Роман Полански Шарън Тейт, която е бременна девети месец.

Въпреки че Менсън не е бил непосреден реализатор на убийствата, той бе приет за отговорен за тяхното образуване и бе наказан на гибел.

През 1972 година, след въвеждането в щата Калифорния на мораториума за осъществяване на смъртното наказване, неговата присъда беше сменена с пожизнен затвор.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР