Стриймърът на живо Кай Ценат е обвинен след хаоса с раздаването на Юниън Скуеър в Ню Йорк

...
Сериймърът на живо Кай Ценат е обвинен в най-малко две
Коментари Харесай

Сериймърът на живо Кай Ценат е обвинен в най-малко две точки за подбуждане на безредици и незаконно събрание, потвърди полицейското управление на Ню Йорк пред CBS News, след като хаос избухна в петък следобед, когато голяма тълпа се събра в Юниън Скуеър Парк в Манхатън за неговата среща и поздрав и раздаване. Cenat е насрочен за явяване на бюро, каза полицията, което е известие за явяване в съда.

Нещата излязоха извън контрол около 15:00, когато някои от тълпата можеха да бъдат видени да събарят строителни барикади и хвърляне на предмети, включително хвърляне на предмети по реагиращите полицаи.

Когато хаосът се разви, превозно средство, за което се смяташе, че е превозвало Cenat, се опита да напусне. Можеше да се види как тълпата го натиска. Движеше се бавно през тълпи от хора, преди в крайна сметка да потегли, с хора, вкопчени отстрани и отзад. Най-малко трима души могат да бъдат видени да се преобръщат от превозното средство върху тротоара, докато то се отдалечава.

Той има повече от 9 милиона комбинирани последователи в Twitch и други социални медийни платформи.

„Веднъж хората тъй като раздаването започна да излиза, тогава нещата започнаха да излизат извън контрол, защото хората започнаха да се натискат и прочие", каза един свидетел.

"Те дори не успяха да раздадат. наляво надясно, когато всичко се случи", каза един човек.

"Защо да остана, когато нещата станаха хаотични?" Алис Гейнър от CBS New York попита.

„Просто почувствах, че беше забавно. Като че ли за мен това е Ню Йорк. Буквално YouTubers излязоха да покажат любов, а след това просто стана забързан“, каза той.

Свързани: Кой е Кай Ценат?

Началникът на отдела на нюйоркската полиция Джефри Мадри каза, че публикацията бързо стана вирусна, което постави началото на хаоса, който последва. Властите изчислиха, че хиляди хора са се появили на срещата и раздаването, което трябваше да включва конзоли за видеоигри.

„Скоро паркът и околните улици бяха препълнени с хора. Те пречеха както на автомобилния, така и на пешеходния трафик. Полицията в Ню Йорк отговори, като свика мобилизация в отговор на голямата тълпа. С нарастването на тълпата се увеличи и нашата мобилизация. Тълпата беше препълнена, когато инфлуенсърът най-накрая пристигна в парка. Индивиди в парка започнаха да извършват актове на насилие към полицията и обществеността", каза Мадри.

Гледайте Chopper 2 над сцената

Мадри каза, че някои от тълпата са нахлули на строителна площадка и са започнали да хвърлят строително оборудване, кутии с боя, бутилки, камъни и много други.

„Имате хора, които се разхождат наоколо с лопати, брадви и други инструменти от строителния занаят. Освен това отделни лица също запалваха фойерверки и флаш бомби. Хвърляха ги към полицията и те ги хвърляха един към друг", каза Мадри.

Докато хаосът се разгръщаше, Chopper 2 беше отгоре и забеляза хора, които се катерят по покрива, покриващ входа на метростанция Union Square. Други бяха видени да се катерят по статуи, стълбове за лампи и коли. Един човек беше видян да задейства пожарогасител, изпращайки огромни димни струи над тълпата.

Полицията на Ню Йорк в крайна сметка призова за масов отговор - мобилизация от ниво 4 с приблизително 1000 служители.

Полицията в крайна сметка обяви събирането за незаконно събрание. След това започнаха да предупреждават тълпата да се разотиде.

„Нюйоркската полиция предложи многобройни – и наистина имам предвид множество – възможности за тълпата да напусне. Опитахме се да им дадем средство за излизане, за да излязат от парка и да излязат от улиците. След многобройни предупреждения и след като бяхме нападнати, удряни с камъни, бутилки и други отломки, започнахме да извършваме арести, за да разчистим парка“, каза Мадри.

„Те просто се качиха точно тук, вървяха срещу трафика, сякаш бушуваха“, каза един свидетел.

Някои фирми заключиха вратите си, докато тълпата тичаше през тях.

69-годишен мъж, който управлява щанд за храна на тротоара, е ранен и са му откраднати вещи. Той каза на CBS New York, че е бил ударен в главата и раменете си.

Мадри каза, че няколко служители са получили наранявания. Той каза, че самият той също е бил ударен от предмети.

Тези полицаи, които първоначално са реагирали, обаче не са били в екипировка за борба с безредиците, носещи каски или щитове – ясна разлика от начина, по който са реагирали на протестите на Джордж Флойд.

С ескалирането на ситуацията можеха да се видят служители с каски и щитове.

„Нашите служители проявиха голяма сдържаност въпреки агресията, с която бяха посрещнати, и актовете на насилие, с които бяха посрещнати “, каза Мадри.

Полицията казва, че са извършени 65 ареста. Тридесет от арестуваните са непълнолетни.

„Понастоящем успешно разпръснахме парка. Но все още имаме тълпи, които обикалят около Манхатън и имаме служители, които ги следват, предотвратявайки ги да унищожават собственост, да плячкосват и други подобни неща“, каза Мадри .

„Сблъсквали сме се с подобни неща и преди, но никога до това ниво на опасност, при което младите хора не биха слушали нашите команди. Те се биеха помежду си. Нараняваха се един друг и се обръщаха [техните] атаки срещу нас и ние трябваше да извършим арести“, каза Мадри.

Мадри каза, че това подчертава силата и опасността на социалните медии. Събитието не беше предварително планирано и беше спонтанно.

„Не можем да позволим това да се случи отново в бъдеще“, каза Мадри. "Слушайте, ние не сме против младите хора да се забавляват. Ние не сме против младите хора да се събират. Но не може да бъде до такова ниво, където е опасно. Много хора пострадаха днес."

Метрото на Ню Йорк заобиколи гара Union Square.

Отне часове, за да изведе тълпата от парка и часове, за да почисти бъркотията.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР