Сериозният ръст на недоверие към президента на САЩ Джо Байдън

...
Сериозният ръст на недоверие към президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Петя Георгиева, политолог: Републиканците могат да създадат трудности на Байдън в Украйна

Сериозният растеж на съмнение към президента на Съединени американски щати Джо Байдън се дължи на инфлацията, повишението на цените, утежняването на стандарта на живот, тревогата от бъдещето, сподели в ефира на " Офанзива " по NOVA NEWS преподавателят по политология Петя Георгиева.

Междинните избори са трамплин за Доналд Тръмп за завръщането му в президентската акция след две години, счита тя.

Георгиева показа, че в последните дни вижда сигнали, че не е несъмнено, че демократите ще запазят своето въпреки и нежно болшинство в Сената.

Нейната прогноза е, че без значение дали ще се наложат в едната или в двете Камари, републиканците ще основат компликации на Байдън за реализирането на политиките във външнополитическата сфера.

Войната в Украйна може да докара до раздор в самата републиканска партия, тъй като там има две крила – едно за поддръжка на Украйна и друго, което е по-резервирано и това е крилото " Да създадем Америка велика още веднъж ", разясни тя.

По отношение на външната политика по отношение на Китай тя не чака да има блокирания и съществени проблеми. Георгиева счита, че сегашната администрация ще среще отпор от страна на републиканците във връзка с ограниченията против климатинчине промени, помощта за Ковид ваксини. Републиканците могат да блокират тези политики и цели на Байдън, в случай че се наложат даже и единствено в едната Камара и най-много в Сената, разясни тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР