Сериозните трудности за автомобилния бранш в световен мащаб ще направят

...
Сериозните трудности за автомобилния бранш в световен мащаб ще направят
Коментари Харесай

Автомобилен салон София 2022 започва на 3 юни

Сериозните компликации за автомобилния отрасъл в международен мащаб ще създадат ревюто в София още по-интересно

Автомобилен салон в София ще има! При това скоро, след по-малко от два месеца – от 3 до 12 юни. Изложението обичайно е част от формалния календар на „ Международната организация на автомобилните производители ” (OICA), който в естествени времена включва 12 изложби в света за годината, половината от които са на Стария континент, а единствено три от тях са в страни от Европейски Съюз. Според него софийският автосалон трябваше да се организира предходната есен през октомври, само че беше отсрочен с няколко месеца, в случай, че съвсем всички други изложби бяха анулирани. През последните две години пандемията от COVID-19 прекатурна напълно живота ни, пренареди целите, пренастрои стопанските системи. Микроскопичният корона-вирус, който другояче се плаши от сапун и топла вода, съумя да смъкна в нокдаун и гигантската автомобилна промишленост. Все още поради него през тази година ще се провеждат единствено седем огромни изложби за леки и лекотоварни коли, от които единствено две в Европа – в Париж и София. Това трансформира нашият иден салон в събитие с извънредно значима роля в сектора за целия континент.

Изминалата 2022 година бе сполучлива за нашия авто пазар. По данни от „ Пътна полиция ” в България през 2021 година са били продадени 31 196 нови коли, което е с 14% повече от спешната 2020 година. Щеше да е добре, в случай че спрем със сравненията дотук. Но с цел да е ясна цялата картина, би трябвало да отбележим, че година по-рано - през 2019, резултатът е с 28 % по-висок от 2021 година Тъкмо се надявахме да стартира превъзмогването на казуса с изчезналите чипове и доставките на коли да влезнат в по-нормален темп, само че вместо това пристигна друга рецесия, която може да докара до нови и по-големи усложнения. Въпреки това чакаме автомобилният салон в София да даде мощен подтик на бизнеса. Нищо не може да се съпостави с блясъка и мириса на новите коли в залите на „ Интер Експо Център ”. Българските клиенти знаят от ден на ден и повече за новостите в настоящите модели, само че е напълно друго, когато те могат да видят новите екземпляри онлайн и събрани на едно място, да ги сравнят в елементи, да се съветват със експерти и даже да ги покарат. Над 80 ще бъдат колите, подготвени за тест драйв с начална точка „ Автомобилен салон София ”.

В „ Интер Експо Център ” тази година няма да има просто показване на нови модели. Това ревю ще прерасне във всеобхватно прекарване за феновете на нови коли и технологии, за професионалните гости, а и за тези, които просто обичат вълнуващи, сигурни и съвременни коли. Някъде сред нововъведенията и оборудването, изяществото на детайлите в дизайна и мощните стандартни или пъргавите електрически мотори ще се откри изключителният статут на юбилейното 25-то автомобилното ревю в София при започване на юни тази година като световна информационна платформа на вълнуващия софтуерен поврат, който претърпяваме сега.

В рамките на събитието, взаимно сред „ Автомобилен Клъстер България ” и „ Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България ” (ААП), ще се организира кръгла маса на 3 юни 2022 година, на която представители на изпълнителната и законодателната управляващи и бизнеса ще дискутират въпросите за положението на подвижността и за основаване на държавна политика за стабилно развиване на безвреден и екологосъобразен авто парк в България.

Посетителите ще могат да се допрян до новите модели на 32 автомобилни марката. Трите немски премиум колоса ще ни впечатлят с моделите си: премиера на новия флагман на Audi - A8, който идва с модернизиран дизайн и новаторски технология за цифровизация на светлините за повече сигурност и съвършена видимост, както и неповторимият електрически състезател Audi RS e-tron GT. От BMW също са подготвили куп вълнуващи министър председатели, измежду които се отличава неповторимият по рода си напълно електрически модел BMW iX, който комбинира най-хубавото от трите свята – динамичност на състезател, проходимост на SUV и комфорт на лимузина. Електрическата гама на баварците е допълнена от напълно новото BMW i4, основано на Серия 4 Gran Coupe, само че се задвижва с ток и се зарежда от контакта. Mercedes-Benz ще покаже новата супер първокласна S-класа, както и цялата електрическа EQ-гама, включваща кросоувърите EQA, EQB и EQC, първокласната електрическа лимузина EQS и работливият eSprinter.

Огромно ще е разнообразието на електрифицираните и чисто електрическите коли, отпред с определения през март за европейски Автомобил на годината Kia EV6. Дебют ще реализира и напълно новият Kia Niro, който към този момент се предлага с три типа свръхмодерни електрифицирани системи на задвижване - хибридно електрическо (HEV), plug-in хибридно (PHEV) и напълно електрическо на акумулаторни акумулатори (BEV). Ще забележим и най-достъпния нов електромобил Dacia Spring със стартова цена от 36 700 лв.. Там ще е и напълно електрическата гама ID. на VW, с министър председатели на кросоувърите ID.4 GTX, ID.5 и ID.5 GTX. За първи път на автосалона ще забележим новият флагман на Mazda - CX-60 с Plug-in хибридно задвижване; отново от Япония ще пристигна и Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Очаква се за първи път пред българска аудитория да бъде показано напълно новото електрическо Renault Megane E-TECH, което съчетава размерите на хечбек от компактния сегмент с излъчването на SUV и задвижване на ток с нулеви излъчвания. Там ще е и най-спортният Plug-in хибриден модел на Peugeot - 508 Sport Engineered. Корейската марка Hyundai ще покаже напълно новия електрически автомобил IONIQ 5; за първи път ще бъде показан и новият китайски електрически модел ORA CAT, който се отличава с ретро дизайн и има самостоятелен пробег от над 400 км. Skoda пък ще показва новата визия на първото си електрическо купе Enyaq Coupe RS iV. Новост ще е Plug-in хибридният SUV Suzuki Across, както и първият електрически автомобил на Toyota - bZ4X. Чарът си ще раздава новата Honda e, както и доста други модели на разнообразни марки.

Най-голям ще е изборът всред оферти в най-бурно развиващия се сегмент на SUV и кросоувъри. На щанда на Volkswagen ще можем да се срещнем от близко с новия Taigo, както и с обновените T-Roc, Tiguan и Touareg. Ще сме очевидци и на дълго чакана премиера на новия Citroen C5 X; първокласната френска марка DS Automobiles ще покаже първия си кросоувър DS 4, разгласен за най-красив автомобил на 2022 година на фестивала Automobile International. Премиера на Honda у нас ще направи новият градски кросоувър HR-V с новаторски самозареждащ се хибриден елемент и автоматизирана трансмисия, който изразходва едвам 4,1 л/100 км в града. Great Wall Motors, ще покаже два нови модела от SUV-гамата - компактния Haval Jolion и третото потомство Haval H6. На щанда на Nissan посетителите ще могат да видят третото потомство на бестселъра Qashqai, който с изключение на с бензинов турбодвигател, е разполагаем и с новаторска задвижваща система от батерия с висока мощ и силов елемент, интегриран с бензинов мотор и електромотор. Opel ще покаже обновените Crossland, Grandland и Mokka. Френският лъв Peugeot ще дефилира с обновените кросоувъри 3008 и 5008; там ще е и Sportage – бестселърът на Kia в този клас. Японската марка Subaru ще показа на автосалона новия огромен кросоувър Outback, както и актуализирания Forester, моделна година 2022. И двата модела залагат на мотор Boxer и системата AWD за симетрично задвижване на всички колела. Куп новости ще показва и корейският SsangYong - флагманския всъдеход Rexton, SUV-моделите Tivoli, XLV и Korando, както и обновените пикапи Musso и Musso Grand.

Не си мислете, че всичко ще е единствено ток, хибриди и кросоувъри. Все още и традиционалистите ще има на какво да се възхищават. Opel ще покаже новите Astra и Corsa, Peugeot пък - третото издание на компактния хечбек 308, който има и превъзходен дизелов вид. Очаква се и премиерата на елегантния седан DS9 - флагманът в гамата на марката, който издига сигурността и комфорта на напълно друго равнище. Звездата на щанда на Skoda ще бъде новата Fabia, която неотдавна беше определена за „ Кола на годината ” на България и „ Градски автомобил на годината 2022 ” от журито на Прес Авто Клуб България.

На щанда на „ Мото-Пфое ” отново ще бъде пренаселено от модели на четири марки и още веднъж ще има доста конски сили, само че този път огромна част от тях ще бъдат електрически. Ford ще показа за първи път на авто салон новия напълно електрически състезателен кросоувър Mustang Mach-E GT, който се задвижва от два електромотора с мощ 487 к.с. и форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 3,8 секунди. Там ще бъде и новият Range Rover, който неслучайно е именуван „ Императора ”, поради ненадминатия разкош, пословичната проходимост и първокласния комфорт. За първи път посетителите ще могат да видят напълно електрическото Volvo XC40 Recharge с мощ 408 к.с. и самостоятелен пробег на ток над 400 км.

Както нормално за посетителите ще има доста изненади, благоприятни условия за награди, съпътстващи мероприятия и срещи с забавни хора от автомобилния спорт. Ще намерите най-хубавите оферти за застраховки, лизинг и голямо многообразие от автомобилни артикули, услуги и забавни хрумвания.
Работно време на Автомобилен салон София 2022:
- 03.06.2022 година – Ден за публицисти и VIP посетители
- 04-05.06.2022 година и 11-12.06.2022 година /двата уикенда/ - от 10:00 до 19:30 ч.
- от 06.06.2022 година до 10.06.2022 година /делнични дни/ - от 10:30 до 19:30 ч.
Билети: https://www.eventim.bg/bg/bileti/avtomobilen-salon-sofiya-2022-sofia-inter-expo-center-1237730/performance.html
Предпремиерен бизнес билет - 35 лева
Възрастни - (понеделник - петък) - 10 лева /онлайн: 8,00 лева
Възрастни - (събота - неделя) - 12 лева / 10,00 лева
Възрастни - след 17:00ч. - 8 лева / 6,00 лева
Деца / Ученици от 8 до 16г. - 6 лева / 5,00 лева
Деца - след 17:00ч. - 4 лева / 3,00 лева
Семеен - 2 +2 (понеделник - петък) - 22 лева / 18,00 лева
Семеен - 2 +2 (събота - неделя) - 25 лева / 20,00 лева
Групов билет 5 билета +(понеделник-петък) /1бр.- 8лв / 7,00 лева
Групов билет 5 +(събота-неделя) /1бр.- 10 лева / 8,00 лева

*Източник: Sofia Motor Show 2022
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР