Сериозни промени по формата на Първа лига се готвят от

...
Сериозни промени по формата на Първа лига се готвят от
Коментари Харесай

Готвят промени във формата на Първа лига

Сериозни промени по формата на Първа лига се готвят от сезон 2019/2020 година. Новата акция (2018/19) е последната от 3-годишния контракт с холандската компания, която изготви плейофната система. Тя ще бъде непокътната, само че се чакат корекции във връзка с изпадането и баража за Лига Европа. точно това провокира съществено неодобрение у клубовете, огромна част от които не са съгласни с сегашния формат, макар че подписаха контракта през лятото на 2016 година.

Един от сериозните съперници на сегашния тип на шампионата е босът на Славия Венци Стефанов. Той на няколко пъти пропагандира за връщането на остарелия вид с 16 тима и 30 кръга.

Очаква се доникъде на юни да има колекция на Изпълкома, на която да бъде разискван точно форматът и какви промени е допустимо да бъдат направени.

Новият сезон ще остане по досегашната формула, тъй като в контракта има съществени неустойки, в случай че бъде променян форматът.

Рокади се готвят и във Втора лига. Те бяха алтернатива още за това лято, само че в БФС не са имали подготвеност за действително деяние. Очаква се от сезон 2019/20 вторият ни ешелон да бъде повишен на 20 тима. В момента той е от 16 отбора при 30 кръга. Ще се умува дали тези 20 отбора да не бъдат разграничени на две групи по 10.

Очаква се някои от тимовете в елита да вкарат в новата Втора лига свои дублиращи сформира. Такива обмислят Берое, Ботев (Пловдив) и Левски.

Всички тези разновидности обаче ще би трябвало да минат през гласоподаване на Изпълкома, само че някои членове не са съгласни с измененията и се чака да има съществени диспути по въпроса. Повече изясненост ще има в края на годината.

“Тема спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР