Сериозен трус изживяла фамилията на циганския бос Кирил Рашков -

...
Сериозен трус изживяла фамилията на циганския бос Кирил Рашков -
Коментари Харесай

Жената на Цар Киро е новият бос на клана, другите претенденти - в затвора!

 Сериозен трус изживяла семейството на циганския необут Кирил Рашков - Цар Киро, откакто той бе спретнат в пандиза, с цел да изтърпи присъда от осем месеца в края на 2020 година Наказанието му бе наложено поради нелегално държане на мощно настоящо отровно вещество - 501,5 грама живак, и старинни монети.

Веднага след заключването зад решетките на 79-годишния доайен на клана измежду наследниците му се породило напрежение за властта, настояват осведомени.

По думите им още до момента в който Кирил Рашков бил на независимост, имало желания за превъзходство в циганската фамилия, защото поради разтърсеното си здраве " царят " не бил в положение да управлява изкъсо живота и бизнеса на клана. Още до момента в който шефът лежал по лечебни заведения у нас и в чужбина, били видяни апетити на наследниците му към властта и бизнеса на семейството, настояват осведомени. По право, като първороден наследник принц Ангел командвал в отсъствието на татко си. Той дори се фукал със фотоси на позлатения престол на баща си, излиза наяве от оповестени фрагменти в обществената мрежа.

Към престола на самозвания ромски монарх Кирил Рашков, както го дефинират в общността, домогвания имала и щерка му Събка. " Принцесата " се изживявала като еманципирана бизнес дама макар вековните цигански обичаи, съгласно които дамата би трябвало да краде ловко и да ражда деца. Засуканата наследница на цар Киро подмятала пред приятелки, че не по-зле от брат си Ангел може да се оправи с бизнеса на семейството.

Мераците за власт на богатата наследничка бързо рухнали, защото и тя бе прибрана зад решетките поради трафик на опиати. Тя подписа съглашение с прокуратурата и на бърза ръка получи присъда от пет години затвор, откакто бе хваната с хероин за близо 190 хиляди лева Така в зародиш стремежът на Събка към трона на татко й бил попарени заради неспособност да седне в него, до момента в който търка нар в пандиза.

В пандиза е спретнат и още един от възможните наследници на властта в ромската фамилия - обичаният внук на цар Киро - Ангел Рашков. Той има ефикасна присъда поради владеене на таблетки от рода на амфетамините и шофиране след приложимост на алкохол. Младата вяра на клана е спретнат да лежи дейно, защото в биографията си има три осъждания, за които не е оправдан. Наскоро Рашков-младши написа в обществената мрежа, че му остават да излежи още осем месеца. В поста си той благодари на всички, които са го подкрепили в сложния миг към проблемите му с правораздаването. 

Хвърля предизвикателство към враговете си с благопожелание да са здрави, с цел да видят по какъв начин ще изживее остатъка от живота си, когато триметровата ограда с шипове на пандиза остане зад тила му.

" Очаквайте завръщането ми в края на лятото ", предизвестява Рашков-младши.

И до момента в който издънките на клана са заключени по пандизите, властната жена на цар Киро - Царица Костадинка, въобще не приемала и намек, че някой от наследниците може да командва фамилията в отсъствието на мъжа й. Същата твърда позиция Костадинка заявявала нееднократно през последните години, когато Киро неведнъж лежал по лечебни заведения поради проблемите със сърцето и кръвното си.

В циганската общественост се приказва, че Костадинка нямало да допусне разкол сред децата си поради власт и пари. След прибирането на мъжа й в пандиза тя с желязна ръка държала властта във семейството. Младите й се подчинявали, тъй като се страхували, че проблемите с правораздаването и вълненията можели да увредят и нейното здраве, както на татко им, изяснява прочут на фамилията. По думите му Костадинка била строг жена и до момента в който Киро диша, тя нямало да разреши семейството да рухне от спорове и раздори за власт. Думата на царицата била закон за всички в клана и никой не смеел да й опонира за нищо.

70 години обич

Едва 8-годишен, Кирил Рашков срещнал бъдещата си брачна половинка Костадинка. Тя е от Северна България. В рода й девойките са обучавани особено за джебчийки. Двамата почнали да се задяват, когато станали на по 12 години, което не е необикновена възраст за циганските любовни връзки.

Цар Киро е роден на 24 май 1942 година в пловдивския квартал " Столипиново " и е най-малкият от осем деца. Той самият твърди, че корените му потеглят от остарял султански жанр на циганския главатар Цар Гого - Алтън Гого, написа. Историята за възкачването му на трона е като приказката за златната ябълка - не първородният, а най-младият се оказал най-силен и деятелен. Затова Цар Гого решил да съобщи властта и благосъстоянията си на Киро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР