Сериозен спад в търсенето на дърва за огрев от домакинствата

...
Сериозен спад в търсенето на дърва за огрев от домакинствата
Коментари Харесай

Огрев за зимата: Повече дърва, но по-малко клиенти

Сериозен спад в търсенето на дърва за огрев от семействата регистрират в Северозапада. В момента складовете с дърва за огрев са цялостни и не се чака ред, твърдят горските чиновници и търговците, само че напор от клиенти няма .

Каква е повода за това и какви са сега цените?

„ Миналата година и по-миналата беше някаква нервност. Не беше обикновено това нещо. Сега всичко е умерено. Цените малко варират – нарязани и нацепени дърва, доставени до клиента, са 160 лв. “ , споделя Петър Петров, търговец на дърва за огрев , пред „ bTV “. Търсенето е в пъти по-малко от предходната година, регистрират от Северозападното държавно дружество.

„ Имаше презапасяване, хората ги беше боязън може би поради войната, че ще има спиране на електрозахранване “, разяснява тематиката и инж. Крум Николов, който е шеф на ДГС-Враца.

Точно поради страховете към доставките на газ , част от семействата предходната зима избраха да се топлят на дърва . Сега обаче се връщат към синьото гориво. Новите стратегии за енергийна успеваемост и непорочност на въздуха също водят до по-ниско ползване на дърва.

Цената на пелетите също варира, само че в доста по-голям диапазон – сред 650 лв. за звук непосредствено от производител до 900 лв. в някои хранилища.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР