Серхио Перес завърши днешната Гран При на Испания във Формула

...
Серхио Перес завърши днешната Гран При на Испания във Формула
Коментари Харесай

Перес: Беше трудно да следвам Мерцедес

Серхио Перес приключи днешната Гран При на Испания във Формула 1 на четвъртото място, само че за него това бе напредък, на фона на 11-та му стартова позиция.

След финала мексиканецът застана пред медиите и съобщи, че през днешния ден му е било мъчно да следва темпото не водачите на Мерцедес, изключително в моментите, в които той и водачите на „ Черните стрели “ Люис Хамилтън и Джордж Ръсел са били с гуми със подобен живот.
 Тотална доминация на Верстапен в Испания, Мерцедес с двоен подиум край Барселона Тотална доминация на Верстапен в Испания, Мерцедес с двоен подиум край Барселона
„ Мисля, че през днешния ден задачата беше да ограничим провалите. Беше мъчно да последвам Мерцедес, изключително когато бяхме с гуми със подобен живот. Ако искахме повече трябваше да поема повече опасности в първата обиколка, както го стори Джордж.

„ Като цяло през целия уикенд усещах, че не сме на точното равнище. Надявам се да поправяме това преди Канада. Трябва да сме съвършени, с цел да имаме положително съревнование. Мисля, че Канада ще бъде мощно съревнование за нас, ще бъде забавно “, сподели Перес.

За Перес това бе втори следващ уикенд, в който той загуби доста точки от съотборника си Макс Верстапен в борбата за международната купа. Само в последните два старта мексиакенцът загуби 39 пункта от международния първенец и по този начин разликата сред тях набъбна на 53 точки.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР